Συνταγή για εύκολες πάστες σοκολάτα χωρίς παντεσπάνι, με ινδοκάρυδο. Βελούδινες πάστες με ινδοκάρυδο για το γλυκό της εβδομάδας.
Υλικά:
- Γάλα φρέσκο 600 ml
- νισεστέ 3 κουταλιές της σούπας
- κακαο 3 κουταλιές της σούπας άγλυκο
- ζαχαρη 1 φλιτζάνι του τσαγιού
- βιτάμ 1 κουταλιά της σούπας
- βανίλια 1
- κουβερτουρα 4 κομματάκια
Για την επικάλυψη:
- ινδοκαρυδο Κατά βούληση
Για τη διακόσμηση:
- κερασια Κατά βούληση γλασέ
Κι όμως, μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα σοκολατίνες πάστες χωρίς να λερώσετε πολλά σκεύη και χωρίς να φτιάξετε παντεσπάνι. Σήμερα θα σας δείξουμε τις αγαπημένες μας πάστες σοκολάτα με ινδοκάρυδο, που έχουν την υφή του ζελέ, είναι δροσερές και ελαφριές και σίγουρα είναι ό,τι πρέπει για το Καλοκαίρι. Αν θέλετε λοιπόν ένα δροσερό γλυκάκι μέσα στην εβδομάδα ή να κεράσετε τους αγαπημένους σας πρέπει να δοκιμάσετε αυτές τις πάστες.
Οι περισσότερες πάστες είτε είναι ταψιού είτε όχι φτιάχνονται με παντεσπάνι. Και το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις σε αυτή την περίπτωση είναι να πάρεις έτοιμο παντεσπάνι, αν και χάνει στη γεύση. Σήμερα όμως θα σας δείξουμε δροσερές πάστες με ελαφριά υφή που μοιάζουν με ζελέ. Έχουν σοκολατένια γεύση και είναι ό,τι πρέπει για το Καλοκαίρι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις πάστες σοκολάτας με ινδοκάρυδο:

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το νισεστέ, την ζάχαρη, το κακάο και την βανίλια και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Βάζουμε στην φωτιά το μείγμα και βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει η κρέμα. Κατεβάζουμε από την φωτιά, ρίχνουμε το βιτάμ και την σοκολάτα ανακατεύουμε.
Λαχταριστές πάστες σοκολατίνα με φρέσκες φράουλες
Παίρνουμε φλυτζάνια του τσαγιού, τα βρέχουμε με νερό, τινάζουμε να φύγει το περιττό, ρίχνουμε την κρέμα μέσα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες. Ξεφορμάρουμε (βγαίνουν πολύ εύκολα) ρολάρουμε στο ινδοκάρυδο και έτοιμες. Στολίζουμε με κερασάκια γλάσε.
Tips
Τα κερασάκια γλάσε είναι προαιρετικά. Αντί για κερασάκια γλασέ μπορούμε να βάλουμε γλυκό του κουταλιού κεράσι.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Μαρινα Μισαηλιδου
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr