Συνταγή για πάστες σοκολατίνα με φρέσκες φράουλα για κέρασμα σε γιορτή ή γενέθλια καλύτερες και από ζαχαροπλαστείου!
Υλικά:
- αυγα 9
- ζαχαρη 270 γραμμάρια
- αλατι 2 γραμμάρια
- βανίλια 2
- κορν φλαουρ 100 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γραμμάρια
- κακαο 50 γραμμάρια
- βουτυρο 40 γραμμάρια λιωμένο
Για τη μους:
- φυτική σαντιγί 1000 ml (πράσινο κουτί)
- πραλίνα 600 γραμμάρια φουντουκιού sisinni
Για το σιρόπι:
Για τη γκανάζ:
- κουβερτουρα 250 γραμμάρια
- Γάλα φρέσκο 250 ml
- σπορέλαιο 3 κουταλιές της σούπας
Για το στόλισμα:
Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στη σοκολατίνα και σήμερα σας έχουμε συνταγή για πάστες σοκολατίνα με μους σοκολάτας, γκανάζ και φρέσκες φράουλες για μία δροσερή γευστική αντίθεση! Αν κουραστήκατε να αγοράζετε γλυκά από το ζαχαροπλαστείο τότε πρέπει σίγουρα να δοκιμάσετε αυτές τις σοκολατίνες με σπιτικό παντεσπάνι!
Πλησιάζουν τα γενέθλια ή η γιορτή κάποιου δικού σας ανθρώπου ή τα δικά σας; Δεν χρειάζεται να αγοράζετε από το ζαχαροπλαστείο! Σας έχουμε την καλύτερη συνταγή για πάστες σοκολατίνα με παντεσπάνι, μους με απλά υλικά και δεμένη γκανάζ σοκολάτας.
Δούκισσα σοκολατίνα
Οι φρέσκες φράουλες ταιριάζουν πολύ με την σοκολάτα και κάνουν την γεύση πιο δροσερή και ελαφριά. Δοκιμάστε ‘τες και σίγουρα δε θα το μετανιώσετε!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις πάστες σοκολατίνα με φρέσκες φράουλες:

Εκτέλεση για το παντεσπάνι
Θα χρειαστούμε ένα τσέρκι 30×35 εκατοστά. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αλάτι, τις βανίλιες και στη συνέχεια ρίχνουμε δύο φορές κοσκινισμένα το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το κορν φλάουρ και το κακάο.
Ανακατεύουμε με μία τρυπητή κουτάλα και στο τέλος βάζουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το ψήνουμε στο τσέρκι το οποίο το έχουμε τοποθετήσει μέσα στο ταψί του φούρνου, στους 200 βαθμούς Κελσίου για 35 λεπτά περίπου, πάνω κάτω αντιστάσεις. Το ψήνουμε κι έπειτα το χωρίζουμε σε τρεις πάτους.
Εκτέλεση για την μους
Χτυπάμε στο μίξερ την φυτική σαντιγί μέχρι να σφίξει. Λιώνουμε την πραλίνα φουντουκιού σε μπεν μαρί και την προσθέτουμε στη σαντιγί. Ανακατεύουμε πολύ λίγο με μία μαρίζ και δεν ανακατεύουμε παραπάνω γιατί η σαντιγί κόβει.
Εκτέλεση για το σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε την ζάχαρη και το νερό και βράζουμε για 3 λεπτά μετρώντας από το σημείο βρασμού. Στο τέλος ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά.
Εκτέλεση για την γκανάζ
Ζεσταίνουμε το φρέσκο γάλα και μόλις αρχίσει να βράζει αποσύρουμε το σκεύος από την φωτιά. Προσθέτουμε στο ζεστό γάλα την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στο τέλος βάζουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε για να γυαλίσει η γκανάζ.
Εκτέλεση για το στήσιμο
Στρώνουμε τον έναν πάτο παντεσπάνι σε μία χάρτινη πιατέλα ή όπου μας βολεύει και τον σιροπιάζουμε. Από πάνω απλώνουμε την μους σοκολάτας. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά η μους.
Ατομικές πάστες σοκολατίνα σε μπολάκια
Έπειτα την περιχύνουμε με την γκανάζ και κάνουμε ροζέτες με σαντιγί σοκολάτα. Διακοσμούμε με φράουλες και βάζουμε τις πάστες και πάλι στο ψυγείο. Όταν το γλυκό παγώσει καλά κόβουμε τα κομμάτια με κλωστή και όσο μπορούμε με το μάτι για να βγουν ίδια τα κομμάτια.
Tips
Βγαίνουν 18 πάστες.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Theodwra Kermeniwth
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr