Συνταγή για ζουμερό αφράτο brownies με μπισκότα OREO και κρεμώδη γλάσο σοκολάτας με κορν φλάουρ. Δοκιμάστε το!
Υλικά:
- κουβερτουρα 250 γραμμάρια
- βουτυρο 250 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γραμμάρια
- αυγα 5
- βανίλια 1
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- μπισκότα 7-8 κομμάτια OREO σπασμένα στα δύο
Για το γλάσο:
- βουτυρο 4 κουταλιές της σούπας
- ζαχαρη 4 κουταλιές της σούπας
- κακαο 1 κουταλιά της σούπας
- Γάλα φρέσκο 1/2 κούπα
- κορν φλαουρ 1 κουταλιά της σούπας
Ζουμερό brownies για τους λάτρεις της σοκολάτας με βελούδινο γλάσο με κορν φλάουρ για κρεμώδη εφέ. Είναι από τα πιο σοκολατένια και νόστιμα brownies με γεμιστά μπισκότα OREO. Ό,τι πρέπει για επιδόρπιο μετά το μεσημεριανό μας ή για όταν θέλουμε να τρατάρουμε κάτι τους επισκέπτες του σπιτιού μας.
Τα brownies είναι από τα πιο νόστιμα γλυκά και φτιάχνονται παραδοσιακά με ξηρούς καρπούς. Σήμερα όμως θα φτιάξουμε μία παραλλαγή brownies με μπισκότα OREO που αγαπάμε πολύ. Το γλάσο σοκολάτας με κορν φλάουρ, έχει κρεμώδη υφή και μπορείτε να φτιάξετε το ίδιο γλάσο για σοκολατόπιτα ή κέικ.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα brownies με OREO για τους λάτρεις της σοκολάτας:

Εκτέλεση για το brownies
Λιώνουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε. Απομακρύνουμε το σκεύος από την φωτιά. Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το μείγμα της κουβερτούρα και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, τη βανίλια και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις το οποίο το έχουμε αναμείξει με το μπέικιν πάουντερ.

Ρίχνουμε και τα μπισκότα OREO κομμένα στα δύο και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μέτριο ταψί με λαδόκολλα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά.
Εκτέλεση για το γλάσο
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο, το κακάο και την ζάχαρη. Έπειτα διαλύουμε στο φρέσκο γάλα το κορν φλάουρ και προσθέτουμε το μείγμα στο κατσαρολάκι. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρέμα.
Εκτέλεση
Αφού ψήθηκε το κέικ το αφήνουμε να κρυώσει και το μεταφέρουμε σε μία πιατέλα χωρίς τη λαδόκολλα. Το περιχύνουμε με το γλάσο κι αν θέλουμε διακοσμούμε και με μπισκότα OREO.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Mina Kampani
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr