Πατάτες πανέ : H απόλυτη συνταγή. Συνταγή για Πατάτες πανέ με παρμεζάνα, σκόνη σκόρδου και αυγά για κάθε περίσταση από τον Παναγιώτη Παπαδάκη.
- 1 κιλό
Υλικά
- αυγα 2 μέτρια
- φρυγανιά 180 γραμμάρια
- παρμεζανα 80 γραμμάρια
- πάπρικα 1 κουταλάκι του γλυκού
- σκορδο 1/4 κουταλάκι του γλυκού σε σκόνη
- αλατι 1,5 κουταλάκι του γλυκού
Για το πανάρισμα
- ηλιέλαιο Κατά βούληση
Για το τηγάνισμα
Σε όλους αρέσουν οι τηγανιτές πατάτες και είναι νόστιμες τις περισσότερες – αν όχι όλες τις φορές -. Παρόλα αυτά σήμερα θα το πάμε ένα βήμα παραπέρα και θα φτιάξουμε πανέ τηγανιτές πατάτες καλύτερες και της ταβέρνας.
Τραγανές τηγανιτές πατάτες πανέ με σκόρδο, παρμεζάνα, αυγά και μερικά ακόμη απλά υλικά. Παναρισμένες και τραγανές πατάτες τηγανιτές που θα σας κάνουν να γλείφετε και τα δάχτυλά σας. Είναι απλά πανεύκολες, οικονομικές και λαχταριστές.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις Πατάτες πανέ :
Όταν έχετε πατάτες και 2 αυγά μπορείτε να φτιάξετε πεντανόστιμες πατάτες. Μακάρι να είχα δοκιμάσει τη συνταγή νωρίτερα.
INGREDIENTS
1 kg potatoes
2 medium eggs
180 g bread crumbs
80 g parmesan cheese
1 tsp sweet paprika
1/4 tsp garlic powder
1,5 tsp salt
—————————————–
Vegetable oil
GERMAN
ZUTATEN
1 kg Kartoffeln
2 mittelgroße Eier
180 g Semmelbrösel
80 g Parmesankäse
1 TL süßer Paprika
1/4 TL Knoblauchpulver
1,5 TL Salz
—————————————–
Pflanzenöl
Χρόνος εκτέλεσης: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: 3
Εκτέλεση για τις Πατάτες πανέ
Καθαρίζουμε και κόβουμε 1 κιλό πατάτες. Τις ξεπλένουμε μέσα σε μπόλικο νερό και βάζουμε νερό μέσα σε μια κατσαρόλα να βράσει. Ρίχνουμε τις πατάτες μέσα στο βρασμένο νερό και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Αποσύρουμε τις πατάτες από την φωτιά και τις ρίχνουμε απευθείας μέσα σε κρύο νερό.
Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε την φρυγανιά , την παρμεζάνα , την πάπρικα , το σκόρδο σε σκόνη , το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα.
Σκουπίζουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας. Σε ένα μπολ σπάμε και χτυπάμε 2 μέτρια αυγά.
Ρίχνουμε τις πατάτες μέσα στο αυγό και έπειτα μέσα στην φρυγανιά.
Τις πανάρουμε όλες πολύ καλά και τις βάζουμε σε ένα πιάτο. Πάνω στην φωτιά ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο και μόλις κάψει ρίχνουμε σταδιακά τις πατάτες.
Δείτε ακόμα Τηγανιτές πατάτες ακορντεόν γεμιστές
Της τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά και τις αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Οι πιο νόστιμες παναρισμένες τηγανητές σκορδάτες πατάτες είναι έτοιμες να τις απολαύσετε μαζί με την οικογένειά σας!! Τα μικρά παιδιά θα τις λατρέψουν!! Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Καιρός – Κακοκαιρία Bora : Συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα – Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ
- Cyber Monday : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις διαδικτυακές αγορές σας σήμερα
- Η Γη της Ελιάς: Ο Μιλτιάδης δίνει τελεσίγραφο στην Βασιλική
- Χριστουγεννιάτικη Quiche Lorraine
- Το τεστ της οπτικής ψευδαίσθησης που θα σας αποκαλύψει πώς διαχειρίζεστε την ήττα