ΠΕϊΝΙΡΛΙ με σούπερ αφράτη ζύμη για το παιδικό πάρτι!!!

ΠΕϊΝΙΡΛΙ με σούπερ αφράτη ζύμη!!!

200 ml χλιαρό γάλα 200ml σπορέλαιο 2 φακελάκια μαγιά 1 αυγό 2 κ.σ. ζάχαρη 1 κ.σ. αλάτι 600 ml νερό Αλεύρι όσο πάρει

Δείτε ακόμα: Απολαυστικά αφράτα πεϊνιρλί!

Όλα τα υλικά τα βάζουμε σε μία λεκάνη και λίγο λίγο το αλεύρι ωσότου να έχουμε μια ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε 1-1,5 ώρα σκεπασμένη να φουσκώσει. Ανοίγουμε σε φύλλο και κόβουμε στρόγγυλα με ένα μπολάκι (όσο μεγάλο το θέλει ο καθένας). Γεμίζουμε με κέτσαπ, ζαμπόν και κασέρι και κλείνουμε σε βαρκούλα. Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και αφήνουμε άλλο ένα 10λεπτο να φουσκώσουν. Ψήνουμε στους 180-200ο αντιστάσεις (ανάλογα το φούρνο) μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Βγαίνουν αρκετά κομμάτια, περίπου 40, ανάλογα το μέγεθος.

Η συνταγή είναι από την εκπληκτική κλειστή ομαδα στο facebook: “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” της κ. Marias Larissas