Πένες με σάλτσα αραμπιάτα! Πένες (Αραμπιάτα) με καυτερή σάλτσα. Για όσους δεν ξέρουν η σάλτσα Αραμπιάτα είναι μία ιταλική σάλτσα που αποτελείτε από σκόρδο, ντομάτες, κόκκινη πιπεριά τσίλι, ελαιόλαδο και βασιλικό. Σίγουρα αποτελεί λιχουδιά γι’ αυτούς που αγαπούν τα καυτερά.
- πενες 500 γραμμάρια
Υλικά
- ελαιολαδο Λίγο
- βουτυρο Λίγο φρέσκο
- σκορδο 2 σκελίδες
- σάλτσα ντομάτας 400γρ. Arrabbiata
- πιπεριά Φλωρίνης 2 κομμένες σε μικρά κομμάτια
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- πιπέρι 1 κ/σ καυτερό κόκκινο
- μπούκοβο 1 κ/σ
Για την σάλτσα
Είναι ιταλική συνταγή και έγινε παγκοσμίως γνωστή τα τελευταία χρόνια. Είναι πολύ καυτερή αφού το αραμπιάτα στα ιταλικά σημαίνει θυμωμένη και ονομάστηκε έτσι επειδή έχει καυτερή και έντονη γεύση. Είναι μία τέλεια πρόταση αν σου αρέσουν τα πικάντικα. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση συνταγής
Στην αρχή ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας σε δυνατή φωτιά και βάζουμε πάνω το σκεύος που θα φτιάξουμε την σάλτσα να ζεσταθεί. Όταν ζεσταθεί, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Επίσης προσθέτουμε το σκόρδο και το μπούκοβο και τα σοτάρουμε ελαφρώς.
Στην συνέχεια βάζουμε τις κόκκινες και τις πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες και τις σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσουν. Στην συνέχεια βάζουμε το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε τις πιπεριές να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους.
Μόλις είναι έτοιμες, προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και ανακατεύουμε πολύ καλά. Βάζουμε το κόκκινο πιπέρι και ανακατεύουμε και το μπούκοβο. Αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει για 5 λεπτά. Στο μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε σκέτο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Δείτε ακόμα Πένες με χωριάτικο λουκάνικο και λαχανικά
Μόλις τα ζυμαρικά μας είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και ρίχνουμε τα ζυμαρικά μέσα στην σάλτσα. Αφού ανακατέψουμε λίγο για να πάει παντού η σάλτσα, πασπαλίζουμε τις πένες μας με την παρμεζάνα και ανακατεύουμε και πάλι καλά. Προσθέτουμε τον βασιλικό. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Συμβουλές
Οι δοσολογίες για το κόκκινο πιπέρι και το μπούκοβο αλλάζουμε σύμφωνα με το πόσο καυτερή θέλετε την μακαρονάδα σας. Αντί για βασιλικό μπορείτε να βάλετε μαϊντανό, φρέσκο ή αποξηραμένο. Αντί για παρμεζάνα μπορείτε να βάλετε πεκορίνο.
Όσοι κάνετε νηστεία μπορείτε αντί για ελαιόλαδο και βούτυρο να βάλετε μια μικρή κουταλιά της σούπας από ταχίνι αντί για λάδι και εκεί να κάνετε το τσιγάρισμα.
Συνταγή από Chef Alexios Nikoloutsopoulos
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες