Πένες με σάλτσα αραμπιάτα

Πένες με σάλτσα αραμπιάτα! Πένες (Αραμπιάτα) με καυτερή σάλτσα. Για όσους δεν ξέρουν η σάλτσα Αραμπιάτα είναι μία ιταλική  σάλτσα που αποτελείτε από σκόρδο, ντομάτες, κόκκινη πιπεριά τσίλι, ελαιόλαδο και βασιλικό. Σίγουρα αποτελεί λιχουδιά γι’ αυτούς που αγαπούν τα καυτερά.

Είναι ιταλική συνταγή και έγινε παγκοσμίως γνωστή τα τελευταία χρόνια. Είναι πολύ καυτερή αφού το αραμπιάτα στα ιταλικά σημαίνει θυμωμένη και ονομάστηκε έτσι επειδή έχει καυτερή και έντονη γεύση. Είναι μία τέλεια πρόταση αν σου αρέσουν τα πικάντικα. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής: 

Εκτέλεση συνταγής

Στην αρχή ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας σε δυνατή φωτιά και βάζουμε πάνω το σκεύος που θα φτιάξουμε την σάλτσα να ζεσταθεί. Όταν ζεσταθεί, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Επίσης προσθέτουμε το σκόρδο και το μπούκοβο και τα σοτάρουμε ελαφρώς.

Στην συνέχεια βάζουμε τις κόκκινες και τις πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες και τις σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσουν. Στην συνέχεια βάζουμε το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε τις πιπεριές να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους.

Μόλις είναι έτοιμες, προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και ανακατεύουμε πολύ καλά. Βάζουμε το κόκκινο πιπέρι και ανακατεύουμε και το μπούκοβο. Αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει για 5 λεπτά. Στο μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε σκέτο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Δείτε ακόμα Πένες με χωριάτικο λουκάνικο και λαχανικά

Μόλις τα ζυμαρικά μας είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και ρίχνουμε τα ζυμαρικά μέσα στην σάλτσα. Αφού ανακατέψουμε λίγο για να πάει παντού η σάλτσα, πασπαλίζουμε τις πένες μας με την παρμεζάνα και ανακατεύουμε και πάλι καλά. Προσθέτουμε τον βασιλικό. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Συμβουλές

Οι δοσολογίες για το κόκκινο πιπέρι και το μπούκοβο αλλάζουμε σύμφωνα με το πόσο καυτερή θέλετε την μακαρονάδα σας. Αντί για βασιλικό μπορείτε να βάλετε μαϊντανό, φρέσκο ή αποξηραμένο. Αντί για παρμεζάνα μπορείτε να βάλετε πεκορίνο.

Όσοι  κάνετε νηστεία μπορείτε αντί για ελαιόλαδο και βούτυρο να βάλετε μια μικρή κουταλιά της σούπας από ταχίνι αντί για λάδι και εκεί να κάνετε το τσιγάρισμα.

Πένες_ με _σάλτσα_ αραμπιάτα_ Πένες_ με _σάλτσα_ αραμπιάτα_ Πένες_ με _σάλτσα_ αραμπιάτα_ Συνταγή_ Πένες_ με _σάλτσα_ αραμπιάτα_ Συνταγή_ Πένες_ με _σάλτσα_ αραμπιάτα_ Συνταγή_ Συνταγή _για _ Πένες_ με _σάλτσα_ αραμπιάτα_

Συνταγή από Chef Alexios Nikoloutsopoulos

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close