Συνταγή για πικάντικη μαρινάδα με μπούκοβο για το κοτόπουλο της Τσικνοπέμπτης.
Υλικά:
- κοτόπουλο 1 κιλό σε κομμάτια
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- πάπρικα 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά
- Καπνιστή πάπρικα 1 κουταλάκι του γλυκού
- μπούκοβο 1 κουταλάκι του γλυκού
- ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκια
- λεμονοθύμαρο 1-2 τσιμπιές
- μουσταρδα 1 κουταλιά της σούπας
- μελι 1/2 κουταλιά της σούπας
- ελαιολαδο 1 ποτηράκι του κρασιού
Συνταγή για εύκολη μαρινάδα με μπούκοβο και μερικά ακόμη μπαχαρικά και μυρωδικά για το κοτόπουλο της Τσικνοπέμπτης. Είναι κατάλληλη μαρινάδα τόσο για ψητό κοτόπουλο στον φούρνο όσο και στα κάρβουνα και απογειώνει την γεύση και το άρωμα του κοτόπουλου.
Το κρέας για να νοστιμίσει θέλει την…τσαχπινιά του. Κι όσο κι αν αγαπάμε τις κλασικές μαρινάδες με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τα σχετικά, δεν μπορούμε και να μην πειραματιστούμε λίγο.
Αφού η σωστή μαρινάδα είναι σε θέση να απογειώσει την γεύση του κρέατος, που νόμιζες πως έχει μόνο μία γεύση κι ένα άρωμα, αλλά ανακαλύπτεις ότι δεν ισχύει.
Κοτόπουλο στη γάστρα με πικάντικη μαρινάδα
Και μιας και η Τσικνοπέμπτη βρίσκεται προ των πυλών, αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας μία νόστιμη μαρινάδα με απλά υλικά. Πικάντικη και αρωματική, είναι κατάλληλη και για φούρνο και για κάρβουνα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη πικάντικη μαρινάδα για κοτόπουλο:

Εκτέλεση
Είτε από το πρωί για το μεσημέρι είτε ακόμη και από το προηγούμενο βράδυ τοποθετούμε το κοτόπουλο σε κομμάτια σε μία λεκάνη. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, καπνιστή και γλυκιά πάπρικα, μπούκοβο, φρέσκια ρίγανη και λεμονοθύμαρο.
Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια να πάει παντού η μαρινάδα. Στο τέλος προσθέτουμε την μουστάρδα. Ανακατεύουμε το μέλι στο ελαιόλαδο και το προσθέτουμε κι αυτό στη μαρινάδα. Ανακατεύουμε και πάλι καλά και αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί καλά στο ψυγείο.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Voula Damala
και την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr