Πίτα με γεύση πίτσας

Συνταγή για πίτα με γεύση πίτσας χωρίς φύλλο. Πεντανόστιμη και πρωτότυπη πίτα, χωρίς φύλλο με παριζάκι, γκούντα και πιπεριές.

Σήμερα θα δοκιμάσουμε μαζί μία πίτα χωρίς φύλλο που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει όπως μας ενθουσίασε όταν την δοκιμάσαμε για πρώτη φορά. Μιλάμε για μία άπαιχτη πίτα που μας γλιτώνει από κόπο και χρόνο και γεμίζει το στόμα σας νοστιμιά. Γι’ αυτήν την λαχταριστή πίτα με γεύση πίτσας , δε θα χρειαστούμε φύλλο.

Πίτα με γεύση πίτσας χωρίς φύλλο

Θα την φτιάξουμε με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και μαγιά και θα την γεμίσουμε με τριμμένη γκούντα, πιπεριά Φλωρίνης, πράσινη πιπεριά, παριζάκι ή ό,τι άλλο αλλαντικό μας αρέσει. Λιώνει στο στόμα και είναι άκρως χορταστική. Αξίζει να την δοκιμάσετε.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Πίτα με γεύση πίτσας χωρίς φύλλο

Πίτα- με- γεύση- πίτσας-

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τα 230 γρ. χλιαρού γάλακτος και λιώνουμε μέσα στο γάλα την μαγιά μαζί με το γιαούρτι και το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και ενσωματώνουμε ανακατεύοντας με μία μαρίζ.

Προσθέτουμε το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και την ρίγανη. Στον χοντρό του τρίφτη τρίβουμε την πιπεριά Φλωρίνης, την πράσινη πιπεριά, την φέτα, την γκούντα και το παριζάκι και τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα μας. Ανακατεύουμε καλά.

Πίτα- με- γεύση- πίτσας-

Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τα αυγά και τα 20 γρ. γάλακτος. Αφού χτυπηθούν καλά τα ενσωματώνουμε και αυτά στο μείγμα με το αλεύρι σιγά σιγά για να απορροφηθούν. Αφού το μείγμα μας είναι έτοιμο βουτυρώνουμε ένα ορθογώνια πυρέξ και το ραντίζουμε με 1 κουταλιά της σούπας φρυγανιά τριμμένη.

Δείτε ακόμα Ζαμπονοκασερόπιτα σουφλέ από το Live Kitchen

Μεταφέρουμε το μείγμα μας στο πυρέξ και το ραντίζουμε από πάνω με ακόμη λίγη φρυγανιά σε όλη την επιφάνεια της πίτας. Ψήνουμε την πίτα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για μισή ώρα.

Tips για την Πίτα με γεύση πίτσας χωρίς φύλλο

Αλάτι μπορεί να μην χρειαστεί να βάλουμε καθόλου. Αν βάλετε, να βάλετε ελάχιστο. Αν χρησιμοποιήσετε αλεύρι για όλες τις χρήσεις θα πρέπει να προσθέσετε κι ένα κουταλάκι του γλυκού κοφτό μπέικιν πάουντερ και δεν θα χρησιμοποιήσουμε μαγιά.

Μπορούμε να βάλουμε και παριζάκι με σκόρδο και γενικά ό,τι αλλαντικό μας αρέσει. Όταν ψήνεται φουσκώνει πάρα πολύ αλλά μην τον φοβηθείτε, μετά κάθεται λίγο. Αν την φάνε παιδιά, καλό είναι να χρησιμοποιήσετε σπιτικά αλλαντικά.

Σπιτικό παριζάκι συνταγή εδώ

Σπιτικό ζαμπόν κοτόπουλο συνταγή εδώ

Σπιτικό ζαμπόν χοιρινό συνταγή εδώ

Σπιτικό ζαμπόν γαλοπούλας συνταγή εδώ

Πίτα- με- γεύση- πίτσας-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Eleni Lyri Tsolakoudi

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close