Πολίτικο ραβανί με κρέμα. Πολίτικο ραβανί με κρέμα από την Τζένη Τσανακτσίδου.
- αυγα 5
- ζαχαρη Μισό ποτήρι
- Γάλα φρέσκο 1 ποτήρι
- ηλιέλαιο 1 ποτήρι
- Σιμιγδάλι χοντρό 1 σακουλάκι
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
- βανίλια 1
- μαστιχα 1 φακελάκι αλεσμένη σε σκόνη
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
- ζαχαρη 5 κουταλιές της σούπας
- κορν φλαουρ 4 κουταλιές της σούπας γεμάτες
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες
- βανίλια 1
- βουτυρο 2 κουταλιές της σούπας
- κρεμα γαλακτος 400 γραμμάρια
Για την κρέμα
- κανελά Μπόλικη
Για το πασπάλισμα
Σήμερα θα μετατρέψουμε ένα αγαπημένο πολίτικο γλυκό, το ραβανί σε γλυκό ψυγείου με κρέμα βανίλιας. Η αγαπημένη μας Τζένη Τσανακτσίδου, αποφάσισε να απογειώσει την γεύση μας. Ένα σιροπιασμένο και αφράτο πολίτικο ραβανί που θα σας ξετρελάνει.
Η βελούδινη κρέμα βανίλιας έρχεται και απογειώνει την γεύση του γλυκού χωρίς να σας λιγώνει. Είναι ένα πολύ νόστιμο και εύκολο γλυκό με αρώματα και γεύσεις από την Μικρά Ασία. Δοκιμάστε το και σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο σας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το πολίτικο ραβανί με κρέμα:
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Εκτέλεση για το ραβανί
Αρχικά χτυπάμε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα. Στην συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά και εναλλάξ το γάλα και το ηλιέλαιο. Στο τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά το χοντρό σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ, την βανίλια και την αλεσμένη σε σκόνη μαστίχα.
Έπειτα βουτυρώνουμε το ταψί ή το πυρέξ 30×27 και μεταφέρουμε στο σκεύος το μείγμα. Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, για 30 λεπτά ανάλογα και τον φούρνο που διαθέτουμε. Αφού ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Εκτέλεση για το σιρόπι
Αρχικά βράζουμε το νερό με την ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού για 4 λεπτά από το σημείου του βρασμού. Αφού περάσουν τα 4 λεπτά απομακρύνουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο. Σιροπιάζουμε το κρύο γλυκό με το ζεστό σιρόπι.
Εκτέλεση για την κρέμα
Βγάζουμε λίγη από την ποσότητα του γάλακτος σε ένα μπολ και διαλύουμε μέσα το κορν φλάουρ και το αλεύρι. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί μαζί με την ζάχαρη και ρίχνουμε μέσα το γάλα με το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αφού πήξει η κρέμα απομακρύνουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα την βανίλια και το βούτυρο και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε την κρέμα με μία διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Όταν κρυώσει τελείως την αφρατεύουμε με το μίξερ.
Δείτε ακόμα Ραβανί Αιτωλοακαρνανίας
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ρίχνουμε απαλά την σαντιγί μέσα στην κρέμα και ανακατεύουμε με μία μαρίζ. Βάζουμε την κρέμα πάνω από το σιροπιασμένο και κρύο ραβανί. Πασπαλίζουμε με κανέλα και απολαμβάνουμε.
Tips για το Πολίτικο ραβανί με κρέμα
Μετράμε όλα τα υλικά με το ίδιο ποτήρι (200 ml).
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ηλιακή καταιγίδα : Έκτακτη ειδοποίηση σε λίγες ώρες θα χτυπήσει την Γη – Πού θα γίνουν μπλακάουτ
- Κλειστά σχολεία αύριο (12/12): Πού δεν θα χτυπήσει κουδούνι
- Χιονονιφάδες στα Νύχια: Το απόλυτο μανικιούρ για τα Χριστούγεννα
- Αστυνομικός της Βουλής : Θέλει διαζύγιο η σύζυγος για να ζήσει ελεύθερη τη ζωή της την ώρα που τα παιδιά δεν τα αναλαμβάνει κανείς συγγενής
- Η Γη της Ελιάς: Ανείπωτη τραγωδία – Νεκρός ο Ισίδωρος