Υλικά:
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 750 γρ
- σοδα 330 γρ
- μπέικιν πάουντερ 20 γρ
- αλατι 1 κτσ
- βουτυρο 170 γρ (κρύο)
Για την γέμιση :
Για το άλειμμα :
Η καλύτερη πρασοκιμαδόπιτα από το Live Kitchen ! Χωρίς μαγιά και με αξεπέραστη γεύση! Το φύλλο αυτής της πρασοκιμαδόπιτας είναι πολύ τραγανό και η γέμιση με πράσο, κιμά και μερικά ακόμη απλά υλικά σίγουρα είναι η πιο νόστιμη κιμά για πρασοκιμαδόπιτα που έχετε δοκιμάσει!
Είναι απλά υπέροχη και μπορείτε να την απολαύσετε σαν συνοδευτικό το μεσημέρι ή για βραδινό. Είναι επίσης πολύ νόστιμη που τα παιδιά θα την λατρέψουν. Το Live Kitchen με πρωταγωνιστή, τον σεφ Παναγιώτη Παπαδάκη, έδωσε ρέστα πάλι και αυτή την πίτα την δοκιμάσαμε πρόσφατα.
Δείτε ακόμα Πίτα λαχανικών χωρίς φύλλο – Η καλύτερη συνταγή
Η πίτα εξαφανίστηκε μέσα σε μόνο μία μέρα. Έχουμε μία αδυναμία στις πίτες η αλήθεια είναι και ειδικά αυτή η πρασοκιμαδόπιτα είναι ακόμη καλύτερη. Δείτε την συνταγή παρακάτω:
ENGLISH prasokimadopita greek pie
Ingredients 750 g plain flour 330 g club soda 20 g baking powder 1 tbsp salt 170 g butter(cold) ———————————- 2 medium leeks 1 big onion A little of parsley Salt + pepper 500 g ground beef 50 g olive oil 150 g Greek feta cheese 80 g butter ——————————- 1 yolk+ 2 tbsp milk 35 cm.
GERMAN
Zutaten 750 g Mehl 330 g Club Soda 20 g Backpulver 1 EL Salz 170 g Butter (kalt) ———————————- —————— 2 mittlere Lauch 1 große Zwiebel Ein bisschen Petersilie Salz + Pfeffer 500 g Rinderhackfleisch 50 g Olivenöl 150 g griechischer Feta 80 g Butter ——————————- 1 Eigelb + 2 EL Milch 35 cm.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ πρασοκιμαδόπιτα από το Live Kitchen
Ξεκινάμε την συνταγή και σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι Γ.Ο.Χ. Αφού το κοσκινίσουμε ρίχνουμε την σόδα ,κόβουμε σε κυβάκια το παγωμένο βούτυρο και το ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι.
Συνεχίζουμε και προσθέτουμε το αλάτι και το μπέικεν και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη. Αφήνουμε την ζύμη μέσα στο μπολ να ξεκουραστεί και συνεχίζουμε φτιάχνοντας την γέμιση.
Κόβουμε τα πράσα και το κρεμμύδι σε λεπτά κομμάτια και τα τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Μόλις μαραθούν και μαγειρευτούν τα βάζουμε σε ένα γυάλινο μπολ και συνεχίζουμε στο ίδιο τηγάνι σπάζοντας τον κιμά.
Τον μαγειρεύουμε πολύ καλά μέχρι να σωθούν τα υγρά του.
Μόλις γίνει τον ρίχνουμε και αυτόν μέσα στο γυάλινο μπολ και τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά . Προσθέτουμε τον μαιντανό και το αλάτι και το πιπέρι(ανάλογα την προτίμηση σας).
Παίρνουμε ένα ταψάκι 35 εκ. και το λαδώνουμε . Κόβουμε την ζύμη στα 2 και αφού ανοίξουμε το πρώτο ζυμάρι στο πάτο ρίχνουμε την γέμιση(σημαντικό να έχει κρυώσει τελείως η γέμιση πριν την ρίξουμε). Μόλις ρίξουμε την γέμιση τρίβουμε το τυρί φέτα και ρίχνουμε σε κομματάκια το κρύο βούτυρο.
Έπειτα ανοίγουμε και το 2ο φύλλο και το βάζουμε από πάνω από την γέμιση. Το πατάμε καλά στις άκρες και το χαράζουμε με ένα μαχαίρι. Αλείφουμε με έναν κρόκο και 2 κτσ γάλα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 30-35 λεπτά στους 180 c.
Aφού ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει και η πρασοκιμαδόπιτα με τυρί είναι έτοιμη. Τόσο νόστιμη μια σπιτική πίτα που θα την λατρέψετε.. Καλή σας επιτυχία!!!

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr