Ψωμάκια παπουτσάκια: Η τέλεια πρόταση για το μπουφέ σας

Ψωμάκια παπουτσάκια: Η τέλεια πρόταση για το μπουφέ σας!Δεν είναι πανέμορφη ιδέα! Υπέροχη ιδέα και για βάφτιση!

 

Υλικα

Για τη ζύμη 

667γρ αλεύρι 
40γρ ζάχαρη
40γρ βούτυρο
12γρ αλάτι
300γρ νερό χλιαρό
33γρ γάλα χλιαρό
40γρ μαγιά νωπή ή 13γρ ξερή

Για τη γέμιση

Αλλαντικά και τυρί για τοστ

– φραντζολάκια ψωμιού

– Τυρί σε κρέμα ή κάποια άλλη κρεμώδη σαλάτα

– Ελιές  πράσινες χωρίς κουκούτσι

– Ένα κορδόνι τυριού για να το δέσουμε σαν φιόγκο

Εκτέλεση
Ρίχνουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και δουλεύουμε για 2′ στην αργή και 6΄στη γρήγορη ταχύτητα.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15′ και στη συνέχεια την κόβουμε σε κομμάτια.
Πλάθουμε μπάλακια και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 10′.
Έπειτα τα πλάθουμε σε μπαστούνακια και τα τοποθετούμε στο φούρνοτο στους 35°C και για υγρασία βάζουμε ενα ταψάκι στον πάτο του φούρνου και ρίχνουμε μέσα ένα μπρίκι καυτό νέρο. τα αφήνουμε εκει για 30 λεπτάκια
Τέλος ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 15′-20′ ανάλογα βέβαια με το φούρνο.

Αν δεν έχουμε μίξερ πάγκου βάζουμε τα υλικά σε μια λεκανίτσα με τη γνωστή σειρά και ζυμώνουμε για 10′ περίπου, μεχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακιά. Μπορεί να «κολλάει’ λίγο η ζύμη. Μην σας τρομάζει, στο πλάσιμο ρίχνουμε λίγο αλεύρι εκεί που θα δουλέψουμε τη ζύμη μας.

Κόβουμε τα φραντζολάκια κατά μήκος.
Από το επάνω μέρος, αφαιρούμε ένα κομμάτι αρκετά μεγάλο και δημιουργούμε ένα κενό
Αλείφουμε και τα δυο μέρη με κρεμώδες τυρί και τα ενώνουμε βάζοντας ανάμεσα φύλλα μαρουλιού και πρασινάδα!
Κάνουμε ρολά τα ζαμπόν και τα τυράκια και τα τοποθετούμε στο άνοιγμα της επάνω φέτας.
Διακοσμούμε με ένα κομμάτι τυρί δεμένο σε φιόγκο! Βάζουμε ελίτσες χωρίς κουκούτσια και είναι έτοιμα!


Close