Pulled pork με σαλάτα coleslaw μέσα σε αφράτα ψωμάκια για burger. Χοιρινή ωμοπλάτη σιγοβρασμένη με σκόρδο, κύμινο και τσίλι συνδυασμένο με σαλάτα coleslaw από άσπρο και κόκκινο λάχανο, μαγιονέζα και μουστάρδα.
- χοιρινο 2 1/2 kg ωμοπλάτη
- αλατι κατά προτίμησή
- πιπέρι κατά προτίμησή
- ελαιολαδο για το σοτάρισμα
- κρεμμυδι 2 ψιλοκομμένα
- σκορδο 4 σκελίδες ψιλοκομμένες
- πελτές ντομάτας 2 κσ
- τσίλι 1 κσ σκόνη
- κύμινο 2 κγ
- νερό 1 1/2 κούπα
- μηλόξιδο 3 κσ
- γούστερ σος 1 κσ (Worcestershire sauce)
- μπαρμπεκιου σως κατά προτίμησή
Υλικά
Ακολουθήστε αυτή την συνταγή για ζουμερό χοιρινό που λιώνει στο στόμα, και δημιουργήστε το απόλυτο pulled pork μπέργκερ.
Ιδανικό πιάτο για βραδιές με φίλους ή την οικογένεια. Παραβλέψτε το τσίλι και αφήστε τα παιδιά να ευχαριστηθούν το τέλειο burger τους με τα χέρια και σίγουρα θα ξετρελαθούν.
Δοκιμάστε το η γεύση του απερίγραπτη!
Εκτέλεση:
*Για το σερβίρισμα θα χρειαστούμε ψωμάκια για burger και την σαλάτα Coleslaw
Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε καλά το χοιρινό μας. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, με το σκόρδο. Προσθέτουμε τη πάστα ντομάτας, το τσίλι και το κύμινο και ανακατεύουμε μέχρι η πάστα ντομάτας να αλλάξει λίγο χρώμα προς πορτοκαλί. Προσθέτουμε το νερό, το μηλόξυδο και το Worcestershire sauce, ανακατεύουμε και βράζουμε για 2 λεπτά.
Τοποθετούμε το κρέας σε χύτρα και το περιχύνουμε με τη ζεστή σάλτσα που ετοιμάσαμε, προσθέτουμε 1/2 κούπα νερό κλείνουμε με το καπάκι και βράζουμε για τουλάχιστον 2-2 1/2 ώρες ώστε το χοιρινό μας να μαδιέται εύκολα. Μπορεί να χρειαστεί λίγη παραπάνω ώρα.
Όταν είναι έτοιμο βγάζουμε το κρέας σε ξύλο κοπής και με 2 πιρούνια το μαδάμε. Προσθέτουμε στη σάλτσα της κατσαρόλας barbeque sauce και ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας να ζεσταθεί. Μεταφέρουμε το κρέας στην κατσαρόλα όπως είναι μαδημένο και το αφήνουμε να πάρει βράση με τη σάλτσα.
Για την coleslaw:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα λαχανικά μας ψιλοκομμένα. Σε ένα άλλο μικρότερο μπολ βάζουμε τα υλικά για τη σως και ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε τα λαχανικά με την σώς και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε τα ψωμάκια βάζουμε κρέας, από πάνω coleslaw και απολαμβάνουμε.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Elena Psillia
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα