ρεβύθια_με_καμένο_λάδι_σύβραση_

Ρεβίθια με καμένο λάδι δηλαδή σύβραση, με καραμελωμένα κρεμμύδια. Είναι η πιο νόστιμη και η πιο ιδιαίτερη συνταγή για ρεβίθια. Τα ρεβίθια είναι πολύ θρεπτικά και τις κρύες μέρες του χρόνου, είναι όσπρια που μας ζεσταίνουν.

Δείτε ακόμα Ρεβύθια με πιπεριές φλωρίνης και καραμελωμένα κρεμμύδια

Είναι μία συνταγή που θα μας ζεστάνει και σίγουρα θα κάνει την γεύση μας να απογειωθεί. Είναι υπέροχη και αξίζει να την δοκιμάσετε. Εμείς την δοκιμάσαμε πρόσφατα και η κατσαρόλα άδειασε μέσα σε μία μέρα. Είναι πολύ εύκολη συνταγή για ρεβίθια και αξίζει να την δοκιμάσετε. Δείτε την εκτέλεση των ρεβιθιών με σύβραση παρακάτω: 

Εκτέλεση για τα ρεβίθια με καμένο λάδι

Γεμίζουμε μία λεκάνη με πολύ νερό και βάζουμε μέσα τα ρεβίθια μας από το βράδυ για να μουσκέψουν και να μαλακώσουν. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε να βράσουν με αρκετό νερό. Μετά από πέντε λεπτά βρασμού, τα αδειάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα ξεπλένουμε να φύγουν όλοι οι αφροί.

Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα βάζουμε λάδι, καρότο, κρεμμύδι ψιλοκομμένο, πιπέρι, κόκκινη πιπεριά, καυτερό μπούκοβο και το αλεύρι. Τα φέρνουμε δύο βόλτες στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν. Προς το τέλος βάζουμε λίγο άνηθο και αλάτι.

Εκτέλεση για τα καραμελωμένα κρεμμύδια

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τα καραμελώνουμε λίγο στο τηγάνι με λίγο αλάτι, ζάχαρη και κύμινο. Όταν σερβίρουμε ρίχνουμε από πάνω την σύβραση καυτή.

ρεβύθια_με_καμένο_λάδι_σύβραση_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Ρουλα Λυρου

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close