Σαρακοστιανά-κουλουράκια κανέλας-συνταγή-

Συνταγή για νηστίσιμα τραγανά Σαρακοστιανά  κουλουράκια κανέλας  της Σόφης Τσιώπου αρωματικά μαμαδίστικα και πολύ εύκολα

από τη φίλη μας Σόφη Τσιώπου.

    Για το πασπάλισμα

  • σουσαμι Κατά βούληση

 

Εύκολα και γρήγορα κουλουράκια πορτοκαλιού με ελαιόλαδο

 

Τα κουλουράκια κανέλας είναι σίγουρα τα αγαπημένα κουλουράκια μικρών και μεγάλων. Με την ιδιαίτερη γεύση τους και το μαγικό άρωμά τους, δεν μπορεί κανείς και καμία να τους αντισταθεί. Γι’ αυτό και σήμερα θα απολαύσουμε τραγανά σαρακοστιανά κουλουράκια κανέλας. Ιδανική και για vegans ή κάθε περίοδο νηστείας.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα σαρακοστιανά κουλουράκια κανέλας:

Σαρακοστιανά-κουλουράκια κανέλας-συνταγή-

Εκτέλεση για τα σαρακοστιανά κουλουράκια κανέλας

Αρχικά χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη, το σπορέλαιο και τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Διαλύουμε τη μαγειρική σόδα στον χυμό πορτοκαλιού με προσοχή, γιατί φουσκώνει και προσθέτουμε το μείγμα της μαγειρικής σόδας στο μίξερ με τη μαργαρίνη, χτυπώντας.

Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα βάζουμε το γαρίφαλο, τη κανέλα, τις βανίλιες και το κονιάκ. Επίσης βάζουμε το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες. Χτυπάμε και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ανακατεύοντας με το χέρι μέχρι να πάρουμε μία αφράτη ζύμη που να μη κολλάει στα χέρια.

Σαρακοστιανά-κουλουράκια κανέλας-συνταγή-

Προσπαθούμε να μη παραζυμώσουμε γιατί τότε τα κουλουράκια δε θα βγουν τραγανά. Πλάθουμε τα κουλουράκια στα σχήματα της αρεσκείας μας και τα τυλίγουμε με σουσάμι.

 

Κουλουράκια με γιαούρτι και καλαμποκέλαιο

 

Ψήνουμε σε ταψιά με λαδόκολλα, στους 160 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα για 20 λεπτά περίπου. Αφού βγουν από τον φούρνο είναι μαλακά, αλλά όσο κρυώσουν σκληραίνουν και γίνονται τραγανά.

Σαρακοστιανά-κουλουράκια κανέλας-συνταγή-

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close