Συνταγή για νηστίσιμα σαρακοστιανά κουλουράκια με σταφίδες και καρύδια για κάθε περίοδο νηστείας. Τα πιο τραγανά κουλουράκια χωρίς βούτυρο και αυγά.
Υλικά:
- αραβοσιτέλαιο 1 ποτήρι
- ζαχαρη 1μιση ποτήρι
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 1 ποτήρι
- σοδα 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 2 πορτοκάλια
- κονιάκ 1 φλιτζανάκι του ελληνικού
- κανελά 1 κουταλιά της σούπας
- γαρίφαλο 1/4 κουταλάκι του γλυκού σε σκόνη
- σταφίδες 1 ποτήρι
- καρυδια 1 ποτήρι χοντροκομμένα
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό περίπου
Για το πασπάλισμα:
- σουσαμι Κατά βούληση
Συνταγή για τραγανά νηστίσιμα κουλουράκια με σταφίδες και καρύδια για τη νηστεία της Σαρακοστής. Νόστιμα αφράτα, αρωματικά κουλουράκια, με μπόλικο σουσάμι για να έχουμε πάντα ένα απολαυστικό σνακ ακόμη και την περίοδο της νηστείας.
Απολαύστε τη γεύση της παράδοσης με αυτά τα υπέροχα σαρακοστιανά κουλουράκια! Φτιαγμένα με αγνά υλικά, χωρίς βούτυρο ή αυγά, συνδυάζουν τη γλύκα της σταφίδας με το άρωμα του καρυδιού, δημιουργώντας ένα τραγανό και αρωματικό αποτέλεσμα.
Νηστίσιμα κουλουράκια λεμονιού με μαστίχα Χίου
Ιδανικά για τον καφέ ή το τσάι σας, αλλά και ως υγιεινό σνακ για όλη την οικογένεια. Δοκιμάστε τα και φέρτε τη γεύση της Σαρακοστής στο τραπέζι σας!
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής για τα σαρακοστιανά κουλουράκια με σταφίδες και καρύδια παρακάτω:

Εκτέλεση
Αρχικά ανακατεύουμε πολύ καλά το αραβοσιτέλαιο με την ζάχαρη. Διαλύουμε την μαγειρική σόδα στον χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε και αυτό στο μείγμα με την ζάχαρη ανακατεύοντας καλά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, τις μουλιασμένες σταφίδες μέσα στο κονιάκ, την κανέλα, το γαρίφαλο, τα χοντροκομμένα καρύδια, και τελευταίο το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, στο οποίο ανακατέψαμε μέσα το μπέικιν πάουντερ.
Νηστίσιμα κουλουράκια με μήλο και κανέλα της Γκόλφως
Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία αφράτη και εύπλαστη ζύμη. Την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί και πλάθουμε τα κουλουράκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε. Ρολάρουμε τα κουλουράκια στο σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς Κελσίου για 40-45 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο.
Tips
Χρησιμοποιήσαμε το ίδιο ποτήρι για όλα τα υλικά και ήταν των 200 ml.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Μαρινα Μισαηλιδου
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr