Συνταγή για νηστίσιμο κέικ την περίοδο της Σαρακοστής με τρούφα σοκολάτας και χυμό πορτοκαλιού, χωρίς μίξερ.
Υλικά:
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 400 ml
- ηλιέλαιο 250 ml
- ζαχαρη 300 γραμμάρια
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 1 πορτοκάλι
- αλατι 1 πρέζα
- βανίλια 2
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
- σοδα 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γραμμάρια
- τρούφα σοκολάτας 100 γραμμάρια
Για το πασπάλισμα:
- ζάχαρη άχνη Κατά βούληση
Συνταγή για εύκολο και αφράτο κέικ με τρούφα σοκολάτας, κατάλληλο για την περίοδο της νηστείας, χωρίς μίξερ και χωρίς να λερώσετε πολλά σκεύη. Με απλά και οικονομικά υλικά, αυτό το κέικ συνδυάζει τη σοκολάτα με το άρωμα και την γεύση πορτοκαλιού.
Το πιο εύκολο νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού
Αυτό το κέικ αν το δοκιμάσετε θα γίνει ανάρπαστο και σίγουρα θα το επιλέγετε με κάθε αφορμή και όχι μόνο σε περιόδους νηστείας. Είναι αφράτο και νόστιμο και δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τα αρτύσιμα κέικ. Μία δοκιμή θα σας πείσει.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Σαρακοστιανό κέικ χωρίς μίξερ:

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, τη μαγειρική σόδα διαλυμένη μέσα στο χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τις βανίλιες. Σε ένα άλλο μπολ έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένο, το αλάτι και τη τρούφα σοκολάτας και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε στο μείγμα των στερεών τα υγρά. Βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ καλά και τη πασπαλίζουμε με αλεύρι.
Νηστίσιμο κέικ σαν σουφλέ σοκολάτας
Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου για περίπου 50 λεπτά με 1 ώρα ανάλογα τον φούρνο μας. Το αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη!!!

Η συνταγή είναι της φίλης μας Βασιλικη Μπερμπιλαγκα
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr