Σφακιανό_αρνάκι_στο φούρνο_

Αρνάκι στον φούρνο Σφακιανό με τοπική Σφακιανή ρίγανη και πατάτες.

Η σημερινή μας συνταγή από τα Σφακιά είναι ένα νοστιμότατο Σφακιανό αρνάκι στον φούρνο. Το αρνί γίνεται σκέτο λουκούμι. Το θυμάρι και η ρίγανη απογειώνουν την γεύση και την μυρωδιά του. Οι πατάτες είναι κι αυτές αρωματισμένες με θυμάρι και σφακιανή ρίγανη και ολοκληρώνουν την γεύση του αρνιού.

Αυτό το Σφακιανό αρνάκι στο φούρνο είναι σκέτο λουκούμι όπως το  το αρνάκι μπαγανά και αξίζει να σημειωθεί ότι μπορούμε να το φάμε και το Πάσχα, αν δεν θέλουμε να ψήσουμε στην σούβλα. Είναι μία εύκολη συνταγή που δεν χρειάζεται ιδιαίτερα προετοιμασία και φυσικά δεν απαιτεί ακριβά υλικά. Σκέτο λουκούμι σας λέμε. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση: 

Εκτέλεση

Στην αρχή στύβουμε τα λεμόνια. Στον χυμό λεμονιού ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το φρέσκο θυμάρι, την ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Βάζουμε το αρνί το οποίο το έχουμε κόψει σε μερίδες σε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα με τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε για να καλύψει το μείγμα μας όλο το αρνί. Το αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα.

Δείτε ακόμα Αρνί στο φούρνο με σκόρδο και θυμάρι

Αφού περάσει η μία ώρα κόβουμε τις πατάτες μας κυδωνάτες. Στις πατάτες προσθέτουμε ελαιόλαδο, φρέσκο θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Ανακατεύουμε για να πάνε τα μυρωδικά παντού και προσθέτουμε τις πατάτες μας στο ταψί με το αρνί και προσθέτουμε λίγο νερό.

Ψήνουμε στον φούρνο, στους 220 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα. Μετά το πέρασμα της 1 ώρας κατεβάζουμε την θερμοκρασία του φούρνου στους 200 βαθμούς Κελσίου και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη μισή ώρα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.

Σφακιανό_αρνάκι_στο φούρνο_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Marina Hatzidaki

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close