Συνταγή για σκορδάτο χταπόδι σιγοψημένο στη λαδόκολλα με μυρωδικά για μεζές ή και κυρίως πιάτο. Το πιο τρυφερό χταπόδι που θα το ευχαριστηθεί όλη η οικογένεια.
Υλικά:
Συνταγή για σκορδάτο χταπόδι που σιγοψήνεται στη λαδόκολλα με κρεμμύδι και μυρωδικά. Το ψήσιμό του, είναι αυτό που στην πραγματικότητα το κάνει τρυφερό και όχι λάστιχο ενώ τα μεσογειακά του αρώματα θα ανοίξουν την όρεξη και στον απαιτητικό ουρανίσκο.
Το σκορδάτο χταπόδι στη λαδόκολλα είναι ένα πιάτο που συνδυάζει την πλούσια θαλασσινή γεύση με αρώματα και υλικά που απογειώνουν τη γεύση του.
Ψημένο αργά μέσα στη λαδόκολλα, το χταπόδι γίνεται απίστευτα τρυφερό, ενώ το σκόρδο, το ελαιόλαδο και τα μυρωδικά του χαρίζουν μοναδική νοστιμιά.
Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι και δαφνόφυλλα
Είναι μια εξαιρετική επιλογή για νηστίσιμα τραπέζια, ουζοκαταστάσεις και τσιπουροκαταστάσεις που μπορεί να σερβιριστεί ως μεζές ή κυρίως πιάτο. Μια συνταγή απλή, αλλά γεμάτη μεσογειακή γεύση και άρωμα!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Σκορδάτο χταπόδι στη λαδόκολλα:

Εκτέλεση
Αρχικά παίρνουμε το χταπόδι και το βάζουμε σε μία λαδόκολλα. Στην ίδια λαδόκολλα προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι σε φέτες, τους κόκκους πιπέρι, τα φύλλα δάφνης, το ελαιόλαδο, το μέλι και το μπαλσάμικο.

Χταπόδι με σάλτσα πορτοκαλιού – Η Gourmet πρόταση για την Σαρακοστή
Κλείνουμε καλά τη λαδόκολλα και την βάζουμε στη γάστρα. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στον φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα περίπου.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Voula Damala
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr