Υλικά:
Για τις πατάτες:
Συνταγή για σολομό ψημένο στην λαδόκολλα με πατάτες και καρότα για μικρούς και μεγάλους. Ένα καλοκαιρινό φαγάκι για το Κυριακάτικο τραπέζι και τις διακοπές.
Τώρα που ήρθε το Καλοκαίρι είναι λογικό και επόμενο να θέλουμε να εντάξουμε στη διατροφή μας περισσότερα ψάρια και θαλασσινά. Σήμερα λοιπόν σας έχουμε το πιο υγιεινό ψάρι. Σολομός, ψημένος στη λαδόκολλα με καρότα και πατάτες για ένα μεσημεριάνο που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον σολομό στη λαδόκολλα με πατάτες και καρότα:

Εκτέλεση για τον σολομό στη λαδόκολλα με πατάτες και καρότα
Βάζουμε τον σολομό σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τον μαρινάρουμε με αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και λευκό κρασί. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει στον φούρνο. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις βράζουμε για λίγο και τις αφήνουμε να κρυώσουν, αφού τις σουρώσουμε.
Μαριναρισμένος σολομός στον φούρνο
Τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και τις μαρινάρουμε με αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε το καρότο, την κόκκινη πιπεριά σε ροδέλες και τον κύβο λαχανικών και τις ψήνουμε στον αέρα, στους 190 βαθμούς Κελσίου μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.

Δείτε όλες τις φανταστικές συνταγές της Μένιας Στεφοπούλου στην τέλεια ομάδα της Μπουκιά και Μένια
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr