Συνταγή για πηχτή σώς γιαουρτιού με μαγιονέζα, μουστάρδα και πιπεριές για μπιφτέκια, κεφτεδάκια αλλά και πανσέτες, μπριζόλες και γενικά όλα τα κρεατικά μας.
Μία συνταγή της φίλης μας Klodjanna Shehi.
- Γιαούρτι στραγγιστό 1 κεσεδάκι
- μαγιονεζα 4-5 κουταλιές της σούπας
- μουσταρδα 2-3 κουταλιές της σούπας
- πιπεριά Φλωρίνης 1 από βάζο
- αγγουράκι τουρσί 2-3 ψιλοκομμένα
- λιαστές ντομάτες 1 ψιλοκομμένη
- σκορδο 1 σκελίδα
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- πάπρικα 1 πρέζα γλυκιά
- Καπνιστή πάπρικα 1 πρέζα
- ρίγανη 1 πρέζα
Υλικά
Maltese bean dip: Μαλτέζικο ντιπ φασολιού
Τα μπιφτέκια, τα κεφτεδάκια, τα κεμπάπ και γενικά το κρέας που το ψήνουμε στα κάρβουνα θέλει και το κάτι της του για να γλιστράει. Γι’ αυτό και σας ετοιμάσαμε μία πηχτή και πεντανόστιμη σώς με μαγιονέζα, μουστάρδα, πιπεριές και άλλα λαχανικά, που θα απογειώσει τα μπιφτέκια σας και γενικά τα κρεατικά σας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την σώς για κεφτεδάκια και μπιφτέκια:
Εκτέλεση για την σώς για κεφτεδάκια και μπιφτέκια
Αρχικά προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε με μαγιονέζα και μουστάρδα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης, το ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί και την ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα.
Φιλέτο κοτόπουλο με πηχτή σάλτσα – Συνταγή ψησταριάς
Επίσης βάζουμε το λιωμένο σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, την γλυκιά και την καπνιστή πάπρικα και τέλος την ρίγανη και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η σώς. Έτοιμη!
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα