Συνταγή για αφράτο σουφλέ με σάλτσα τυριών που λιώνουν και πένες για το τραπέζι του Δεκαπενταύγουστου. Θα απογειώσει κάθε γιορτινό τραπέζι.
Υλικά:
- πενες 500 γραμμάρια
- μιξ τυριών 150 γραμμάρια που λιώνουν
Για τη σάλτσα τυριών:
- Γάλα φρέσκο 1,5 λίτρο
- κρέμα γάλακτος λάιτ 1 μικρή με
- κρόκους αυγού 2
- βούτυρο γάλακτος 150 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 120 γραμμάρια
- μιξ τυριών 150 γραμμάρια που λιώνουν
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- μοσχοκάρυδο Κατά βούληση
Τον Δεκαπενταύγουστο οι περισσότεροι θα ψήσουν κρέας. Εκτός από αυτό όμως, θα πρέπει να βρεις και διάφορα ορεκτικά και σαλάτες για να εμπλουτίσεις το γιορτινό τραπέζι. Κι αυτό το αφράτο σουφλέ με πένες και σάλτσα τυριών είναι ό,τι πρέπει. Η σάλτσα τυριών απογειώνει την γεύση του σουφλέ ενώ οι πένες είναι το ιδανικό ζυμαρικό για να επιλέξεις αφού η σάλτσα θα μπει στο εσωτερικό τους και το αποτέλεσμα θα γίνει ακόμη πιο απολαυστικό.
Το σουφλέ ζυμαρικών είναι καθιερωμένο πιάτο όχι μόνο σε γιορτινά τραπέζια και μπουφέδες αλλά και μέσα στο μήνα. Με αφορμή το τραπέζι του Δεκαπενταύγουστου που πλησιάζει θα σου δείξουμε το αγαπημένο μας σουφλέ ζυμαρικών με πένες και σάλτσα τυριών. Αυτή η σάλτσα είναι τόσο αφράτη, σαν μπεσαμέλ και δεν θα την αλλάζεις με καμία.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Σουφλέ με πένες και σάλτσα τυριών για τον Δεκαπενταύγουστο:
Πένες σουφλέ με μπεσαμέλ- σάλτσα τυριών (συνταγή της Αργυρώς)

Εκτέλεση βήμα προς βήμα
Βράζουμε τις πένες, τις σουρώνουμε και τις βάζουμε στην άκρη. Λιώνουμε το βούτυρο γάλακτος, ρίχνουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα το οποίο έχουμε ζεστάνει πρώτα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε να βράσει, μέχρι να δέσει η σάλτσα τυριών. Θέλουμε να είναι αραιή. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τους κρόκους αυγών και το μιξ τυριών που λιώνουν.
Στον πάτο ενός ταψιού ρίχνουμε λίγη από τη μπεσαμέλ. Προσθέτουμε τις πένες, τη κρέμα γάλακτος, τη μισή μπεσαμέλ και τα 150 γραμμάρια μιξ τυριών που είχαμε για τις πένες. Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν και στο τέλος ρίχνουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Τελειώνουμε πασπαλίζοντας με τα υπόλοιπα τυριά και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα η μπεσαμέλ και να λιώσουν τα τυριά. Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Δοκίμασέ την και πες μας την γνώμη σου στα σχόλια.

Άλλες συνταγές για μακαρονοσουφλέ που θα λατρέψετε:
- Πολύχρωμο σουφλέ ζυμαρικών με ριγκατόνι – Το εύκολο μεσημεριανό
- Το πιο νόστιμο σουφλέ ζυμαρικών με τριβελάκι και αλλαντικά
- Λαχταριστό σουφλέ ζυμαρικών με ταλιατέλες με μόλις 6 υλικά
Η συνταγή είναι της φίλης μας Ζωή Γρηγοροπούλου
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr