χειροποίητα-μακαρόνια-συνταγή-

Παλιότερα οι νοικοκυρές έφτιαχναν τα μακαρόνια και γενικά τα ζυμαρικά μόνες τους. Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε την αυθεντική γεύση των σπιτικών χειροποίητων ζυμαρικών φτιάχνοντας μακαρόνια όπως παλιά.

Πλέον τα σούπερ μάρκετ έχουν τα πάντα. Έτσι οι περισσότεροι από εμάς, χρησιμοποιούν συσκευασμένα ζυμαρικά από τα σούπερ μάρκετ. Όσο ακριβά κι αν είναι τα μακαρόνια που αγοράζουμε, σίγουρα δεν έχουν την αυθεντική γεύση των ζυμαρικών που έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας παλιά.

Δείτε ακόμα Η γρήγορη συνταγή της Τρίτης: Μακαρόνια με κοτόπουλο και κρέμα γάλακτος

Μπορεί να σας φαίνεται μπελαλίδικο όμως η συνταγή για σπιτικά, χειροποίητα μακαρόνια όπως παλιά είναι πανεύκολη και με πολύ λίγα και οικονομικά υλικά. Αξίζει λοιπόν να την δοκιμάσετε και να έρθετε σε επαφή με την αυθεντική γεύση των μακαρονιών.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα σπιτικά χειροποίητα μακαρόνια:

χειροποίητα-μακαρόνια-συνταγή-

Εκτέλεση για τα σπιτικά χειροποίητα μακαρόνια

Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το κίτρινο αλεύρι, το αλάτι και νερό όσο ζυμώνουμε παράλληλα. Σταματάμε να προσθέτουμε νερό όταν δέσει η ζύμη μας. Η ζύμη θέλει πολύ ζύμωμα, στην αρχή είναι τραχύ αλλά όσο ζυμώνουμε δένει και γίνεται πολλή μαλακή.

Αφού πλάσουμε την ζύμη την αφήνουμε για 10-15 λεπτά να ξεκουραστεί. Παίρνουμε ένα μεγάλο ξύλο κοπής και το βάζουμε κάπως κάθετα. Στην κάτω άκρη ρίχνουμε λίγο αλεύρι και με το δάχτυλο τραβάμε ένα κενό στην μέση.

χειροποίητα-μακαρόνια-συνταγή-

Παίρνουμε το μισό ζυμάρι και αυτό που μένει το σκεπάζουμε για να μην ξεραθεί με μία μεμβράνη. Τοποθετούμε στην πάνω πλευρά την ζύμη και την κρατάμε με το ένα χέρι. Με το άλλο χέρι πλάθουμε τρίβοντας και τραβώντας σιγά σιγά προς τα πάνω.

Δείτε ακόμα Μακαρόνια κοχύλια με κιμά στον φούρνο

Το μακαρόνι θα είναι στην μέση του αλευριού, στην γραμμή που τραβήξαμε με το δάχτυλο. Αυτό γίνεται ώστε όσο πέφτει μέσα στο ταψί το μακαρόνι να παίρνει και την ποσότητα που χρειάζεται ώστε να κολλάνε μεταξύ τους τα μακαρόνια.

Βάζουμε να βράσει αλατισμένο νερό. Τινάζουμε λίγο τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε μέσα στο αλατισμένο νερό. Βράζουμε περίπου για 10 λεπτά, ανάλογα και το πάχος των ζυμαρικών. Σουρώνουμε τα μακαρόνια ως συνήθως και τα βουτυρώνουμε με το αγαπημένο μας βούτυρο. Ρίχνουμε από πάνω μυζήθρα ή κάποια σάλτσα και απολαμβάνουμε.

χειροποίητα-μακαρόνια-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Κυριακη Αθανασακη

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close