Σπιτικά καλτσόνε με γέμιση μοτσαρέλα και γαλοπούλα

Συνταγή για λαχταριστά σπιτικά καλτσόνε. Σήμερα θα φτιάξουμε σπιτικά καλτσόνε με αφράτη ζύμη με μαγιά και γέμιση από μοτσαρέλα, τυρί κρέμα και καπνιστή γαλοπούλα. Τα καλτσόνε αυτά είναι μια τέλεια λύση για να υπάρχει πάντα στο σπίτι ένα πολύ νόστιμο σνακ για όλες τις ώρες.

Είναι πολύ εύκολα στην παρασκευή τους  και μπορούμε να τα γεμίζουμε με διαφορετικά υλικά κάθε φορά. Είναι ένα ιδανικό κολατσιό για το σχολείο, την δουλειά αλλά και για την παραλία. Μπορείτε επίσης να τα σερβίρετε σαν ορεκτικό στο τραπέζι μαζί με μια παγωμένη μπύρα.

Είναι τόσο νόστιμα και αφράτα που θα ξετρελαθούν όλοι όσοι τα δοκιμάσουν. Φτιάξτε τα και θα με θυμηθείτε, θα γίνουν ανάρπαστα!

Εκτέλεση

Για την ζύμη

Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι μαζί με την μαγιά, την ζάχαρη και τα ανακατεύω. Στην συνέχεια ρίχνουμε το αλάτι, το ελαιόλαδο και το χλιαρό νερό όσο πάρει για να γίνει μια αφράτη ζύμη. Το αφήνουμε στην άκρη να ανέβει.  Αν δεν βάλετε ξερή μαγιά βάζετε 10 γρ μαγιά φρέσκια. Αφού φουσκώσει η ζύμη μας μοιράζουμε την ζύμη ανάλογα με το μέγεθος που τα θέλουμε και με τον πλάστη ανοίγουμε τα καλτσόνε μας.

Αφού ανοίξουμε τα ζυμαράκια γεμίζουμε, με μια φέτα γαλοπούλα στο καθένα, τριμμένη μοτσαρέλα, τυρί κρεμά και  κλείνουμε καλά για να μην βγει η γέμιση. Μετά τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με αυγό χτυπημένο μαζί με λίγο γάλα και τριμμένη μοτσαρέλα. Τέλος ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά περίπου εξαρτάται τον φούρνο!

Σπιτικά καλτσόνε με γέμιση μοτσαρέλα και γαλοπούλα

Σπιτικά καλτσόνε με γέμιση μοτσαρέλα και γαλοπούλα

Σπιτικά καλτσόνε με γέμιση μοτσαρέλα και γαλοπούλα

Σπιτικά καλτσόνε με γέμιση μοτσαρέλα και γαλοπούλα

Σπιτικά καλτσόνε με γέμιση μοτσαρέλα και γαλοπούλα

Σπιτικά καλτσόνε με γέμιση μοτσαρέλα και γαλοπούλα

Σπιτικά καλτσόνε με γέμιση μοτσαρέλα και γαλοπούλα

Σπιτικά καλτσόνε με γέμιση μοτσαρέλα και γαλοπούλα

Σπιτικά καλτσόνε με γέμιση μοτσαρέλα και γαλοπούλα

Σπιτικά καλτσόνε με γέμιση μοτσαρέλα και γαλοπούλα

Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Geri Dako

Close