Σήμερα θα φτιάξουμε σπιτικά κρουασάν βουτύρου με σοκολάτα που μπορούμε να τα απολαύσουμε είτε σκέτα είτε με σοκολάτα. Είναι ιδανικά για σχολικό κολατσιό και θα δούμε όλα τα μυστικά για τα πιο αφράτα κρουασάν βουτύρου.
- Γάλα φρέσκο 300 γραμμάρια χλιαρό
- ζαχαρη 50 γραμμάρια (1/3 φλιτζάνι του τσαγιού)
- αλατι 10 γραμμάρια (1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό)
- αυγα 1 σε θερμοκρασία δωματίου
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- βουτυρο 50 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γραμμάρια
Υλικά
- βούτυρο γάλακτος 250 γραμμάρια
Για το τύλιγμα
- κουβερτουρα 1 (120 γραμμάρια) χοντροκομμένη
Για την γέμιση
Τα κρουασάν βουτύρου είναι από τα αγαπημένα μας και φυσικά είναι τα παραδοσιακά γαλλικά κρουασάν. Είναι αφράτα, με πλούσια γεύση και άρωμα βουτύρου και φυσικά μπορούμε να τα απολαύσουμε είτε σκέτα είτε γεμισμένα με σοκολάτα.
Δείτε ακόμα Κρουασανάκια βουτύρου χωρίς ζάχαρη
Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε πως μπορούμε να φτιάξουμε τα δικά μας αφράτα κρουασάν βουτύρου. Είναι η καλύτερα συνταγή για κρουασάν βουτύρου με όλα τα μυστικά της κι εμείς όποτε θέλουμε κρουασάν βουτύρου αυτήν την συνταγή ακολουθούμε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα σπιτικά κρουασάν βουτύρου με σοκολάτα
Αφρατα κρουασαν βουτηρου σκετα και με πραλινα.Η συνταγη ειναι της χρυσοχερας Tzela Antonopoulou την οποια ευχαριστω πολυ για την υπεροχη συνταγη.Εχει λιγο κοπο αλλα αξιζει.Παρακατω ειναι η συνταγη ακριβως ως εχει .
Καλο μηνα με υγεια
Εκτέλεση για τα σπιτικά κρουασάν βουτύρου με σοκολάτα
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το χλιαρό φρέσκο γάλα μαζί με την ζάχαρη και την ξερή μαγιά και ανακατεύουμε αρχικά με το σύρμα. Μόλις διαλυθούν τα υλικά μας, αφήνουμε για μισή ώρα το μείγμα μας σε θερμοκρασία δωματίου για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Στην συνέχεια προσθέτουμε ελαφρώς χτυπημένο το αυγό και ξεκινάμε να ανακατεύουμε το μείγμα με το γάντζο προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το αλάτι. Στο τέλος ρίχνουμε το βούτυρο και χτυπάμε για 8 λεπτά περίπου, μέχρι να ξεκολλάει τελείως η ζύμη από τον κάδο και να είναι μαστιχωτή και αφράτη.
Δείτε ακόμα Κρουασάν τυροπιτάκια για το σχολείο
Κλείνουμε την ζύμη σε ένα τάπερ με μεμβράνη και την αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί. Αφού διπλασιαστεί και φουσκώσει χωρίζουμε την ζύμη σε 4 μπάλες. Ανοίγουμε την κάθε μπάλα σε δίσκους, ίδιου μεγέθους.
Χωρίζουμε το βούτυρο γάλακτος κρύο, σε τρία μέρη. Με την βοήθεια του πλάστη, μέσα σε μία λαδόκολλα, χτυπάμε και ανοίγουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το βούτυρο στο πρώτο δίσκο ζύμης που έχουμε ανοίξει, από πάνω στρώνουμε τον επόμενο δίσκο, το δεύτερο κομμάτι βούτυρο, τον επόμενο δίσκο, βούτυρο και στο τέλος τον τελευταίο δίσκο ζύμης.
Ανοίγουμε ελαφρώς με τον πλάστη τα δισκάκια με το βούτυρο ενδιάμεσα και κλείνουμε σε φάκελο, ξεκινώντας από τις άκρες και τυλίγοντας στη μέση. Βάζουμε την ζύμη μας σε μεγάλη σακούλα τροφίμων και στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Δείτε ακόμα Κρουασανάκια τυριών σούπερ αφράτα για σχολείο
Στην συνέχεια βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο και ανοίγουμε την ζύμη και πάλι κάθετα και ξανακλείνουμε σε φάκελο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για άλλη μία φορά. Στο τέλος ανοίγουμε και πάλι την ζύμη σε παραλληλόγραμμο και κόβουμε τρίγωνα. Τυλίγουμε σε κρουασάν.
Από την μεγάλη πλευρά του τριγώνου κάνουμε μία μικρή σχισμή έτσι ώστε τυλίγοντας να εγκλωβιστεί η γέμιση, που την φτιάξαμε χοντροκόβοντας την κουβερτούρα. Τοποθετούμε μερικά κομμάτια σοκολάτας στα κρουασάν που επιθυμούμε και τυλίγουμε σε κρουασάν. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στο αερόθερμο για 25 λεπτά.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Μαρινα Μισαηλιδου
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ηλιακή καταιγίδα : Έκτακτη ειδοποίηση σε λίγες ώρες θα χτυπήσει την Γη – Πού θα γίνουν μπλακάουτ
- Κλειστά σχολεία αύριο (12/12): Πού δεν θα χτυπήσει κουδούνι
- Χιονονιφάδες στα Νύχια: Το απόλυτο μανικιούρ για τα Χριστούγεννα
- Αστυνομικός της Βουλής : Θέλει διαζύγιο η σύζυγος για να ζήσει ελεύθερη τη ζωή της την ώρα που τα παιδιά δεν τα αναλαμβάνει κανείς συγγενής
- Η Γη της Ελιάς: Ανείπωτη τραγωδία – Νεκρός ο Ισίδωρος