Σπιτικα- μακαρόνια- με -ντομάτα-

Σπιτικά μακαρόνια με ντομάτα .Λαχταριστά, σπιτικά, χειροποίητα μακαρόνια με  ντομάτα που τρώγονται και σκέτα!

Διανύουμε ακόμη μία περίοδο νηστείας αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να απολαύσουμε νόστιμα φαγητά. Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε σπιτικά ζυμαρικά και συγκεκριμένα σπιτικά μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας για να μπορούμε να τα φάμε ακόμη και σκέτα!

Αξίζει να σημειωθεί ότι μπορεί να έχουμε βολευτεί με τα έτοιμα ζυμαρικά από το σούπερ μάρκετ όμως η νοστιμιά των σπιτικών ζυμαρικών δεν συγκρίνεται. Η συνταγή είναι πανεύκολη και τα μακαρόνια αυτά είναι ιδανικά για νηστεία αλλά και για μικρά παιδιά.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα σπιτικά μακαρόνια με ντομάτα

Σπιτικά- μακαρόνια- με- ντομάτα-

Εκτέλεση

Στην αρχή φτιάχνουμε την ντομάτα. Την κόβουμε και την περνάμε από την μηχανή της σάλτσας όπου εκεί θα βγουν τα σπόρια και η φλούδα της ντομάτας. Αφού τρίψουμε τις ντομάτες περνάμε τον χυμό τους από σίτα για να την σουρώσουμε πλήρως.

Σπιτικά- μακαρόνια- με- ντομάτα-

Μετράμε τον χυμό της ντομάτας σε τάπερ οικογενειακού παγωτού στα 6 λίτρα. Στο τάπερ που βάλαμε τον χυμό ντομάτας προσθέτουμε την ζάχαρη, το αλάτι, το λιωμένο βιτάμ, την πάπρικα και ανακατεύουμε το μείγμα μας καλά. Στην συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το ψιλό σιμιγδάλι.

Σπιτικά- μακαρόνια- με- ντομάτα-

Ζυμώνουμε πολύ καλά για αρκετή ώρα μέχρι να έχουμε ένα σφιχτό ζυμάρι. Αφήνουμε την ζύμη μας σκεπασμένη για λίγο και στην συνέχεια χωρίζουμε το ζυμάρι σε μπαλίτσες. Ανοίγουμε την κάθε μπαλίτσα λίγο και την περνάμε από την μηχανή για τα ζυμαρικά.

Σπιτικά- μακαρόνια- με- ντομάτα-

Δείτε ακόμα Πως να φτιάξετε σπιτικές χυλοπίτες

Ανοίγουμε τα φύλλα σε σεντόνια και τα αφήνουμε να στεγνώσουν λίγο και όχι εντελώς. Στην συνέχεια τα κόβουμε με την μηχανή για τα ζυμαρικά και στο τέλος τα αφήνουμε για αρκετές μέρες στην άκρη να στεγνώσουν.

Σπιτικά- μακαρόνια- με- ντομάτα-

Από την ώρα που τα βάλαμε να στεγνώσουν μετά από περίπου 3-4 ώρες με την βοήθεια ενός ξύλου για σουβλάκι τα ανοίγουμε μεταξύ τους για να μην κολλάνε.

Σπιτικά- μακαρόνια- με- ντομάτα-

Tips για τα σπιτικά μακαρόνια με ντομάτα

Στην μηχανή ξεκινάμε από το νούμερο 5 και στην συνέχεια συνεχίζουμε με το νούμερο 3. Η συνταγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξουμε και χυλοπίτες.

Σπιτικά- μακαρόνια- με- ντομάτα-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Tatjana Mico

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close