Φτιάξτε χωριάτικο φύλλο στο σπίτι σας: Είναι τόσο λεπτό & τραγανό που κρατάει για μέρες!

Φτιάξτε σπιτικό χωριάτικο φύλλο στο σπίτι σας: Είναι τόσο λεπτό & τραγανό που κρατάει για μέρες! Ένα νόστιμο χωριάτικο φύλλο από τα χεράκια σας για να φάτε τις πιο νόστιμες πίτες εσείς και η οικογένειά σας. Πραγματικά αν δοκιμάσετε το συγκεκριμένο χωριάτικο φύλλο δεν θα θέλετε να ξανά δώσετε ούτε ένα ευρώ για τα αγοραστά.

Πολύ λεπτό και τραγανό, για να παραμένουν οι πίτες σας τραγανές ακόμη και μετά από μέρες. Με αυτό το χωριάτικο φύλλο μπορείτε να φτιάξετε μοναδικές πίτες που μπορείτε να τις δίνετε σαν κολατσιό για το σχολείο στα παιδιά σας ή να τις απολαμβάνετε στο σπίτι. Διαβάστε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:

Εκτέλεση

Θα ξεκινήσουμε βάζοντας το νερό, το λευκό ξύδι, το ελαιόλαδο και το αλάτι στον κάδο του μίξερ. Θέτουμε το μίξερ σε λειτουργία και για όσο ανακατεύει τα υλικά, εμείς προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Καλό θα είναι να το προσθέτουμε χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι της σούπας.

Δείτε ακόμα Ζαμπονοτυρόπιτα με χωριάτικο φύλλο για μπουφέ !!!

Χτυπάμε τα υλικά μας στο μίξερ για περίπου 10 με 12 λεπτά. Το ζυμάρι μας θέλουμε να είναι ελαστικό. Αφού είναι έτοιμο το παίρνουμε με το χέρι και το μεταφέρουμε στον πάγκο μας. Ξεκινάμε να το δουλεύουμε στο χέρι γιατί θα κολλάει ελάχιστα. Οπότε προσθέτουμε λίγο επιπλέον αλεύρι και το δουλεύουμε στο χέρι μέχρι να σταματήσει να κολλάει.

Το μετατρέπουμε σε μία λεία μπάλα. Συνολικά η ζύμη μας θα ζυγίζει 970 γρ. Εμείς θα βγάλουμε από αυτή την ζύμη 10 μπαλάκια των 100 γρ. περίπου. Κάθε μπαλάκι το βουτάμε ξεχωριστά στο κορν φλάουρ και το τοποθετούμε σε ένα ταψάκι.

Αφού τα μπαλάκια της ζύμης είναι έτοιμα τα σκεπάζουμε με μια πλαστική μεμβράνη και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 30 λεπτά. Αφού ξεκουραστούν ανοίγουμε το φύλλο. Παίρνουμε το κάθε μπαλάκι και αρχικά  το πατάμε με το χέρι μας λίγο στην μέση.

Αφού κάνουμε το μπαλάκι μας ένα μικρό φυλλαράκι με τα χέρια μας, ξεκινάμε να ανοίγουμε το φύλλο με τον πλάστη. Πιέζουμε την ζύμη με τον πλάστη προς τα έξω. Η διαδικασία πρέπει να γίνει σταυρωτά.

Όταν η ζύμη μας φτάσει περίπου 20 εκ. βάζουμε τον πλάστη στην αρχή της ζύμης και ξεκινάμε να τυλίγουμε την ζύμη γύρω από τον πλάστη. Ξεκινάμε από την μέση και ανοίγουμε από το κέντρο προς τα έξω. Σιγά σιγά και χωρίς να πιέζουμε ανοίγουμε από μέσα προς τα έξω την ζύμη.

Ανά διαστήματα όσο ανοίγουμε το φύλλο ρίχνουμε επιπλέον κορν φλάουρ και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία.

συνταγή για σπιτικό χωριάτικο φύλλο

συνταγή για σπιτικό χωριάτικο φύλλο

κιμαδόπιτα από σπιτικό χωριάτικο φύλλο

κιμαδόπιτα από σπιτικό χωριάτικο φύλλο

Παρακάτω δείτε αναλυτικά την συνταγή για χωριάτικο φύλλο στο βίντεο:

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

 

Close