Σπιτικό ζυμωτό ψωμί με σουσάμι

Στην σημερινή μας συνταγή θα σας δείξουμε το πιο αφράτο και νόστιμο σπιτικό ψωμί. Ένα τέλειο μοσχομυριστό, ζυμωτό, ψωμάκι που μπορούμε να το ετοιμάσουμε μόνοι μας! Είναι οικονομικότερο και δεν έχει να  ζηλέψει τίποτα από το ψωμί που αγοράζουμε από το φούρνο.

Το ψωμί αυτό μπορείτε να το φτιάξετε για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι σας άλλα και να εντυπωσιάσετε τους πάντες στο Κυριακάτικο ή επίσημο τραπέζι.

Δοκιμάσετε την συνταγή μας και είμαστε σίγουροι ότι θα την φτιάχνετε ξανά και ξανά. Είναι πεντανόστιμο και τα παιδιά θα το λατρέψουν. Φτιάξτε το και θα μοσχομυρίσει το σπίτι σας φρεσκοψημμένο ψωμάκι φτιαγμένο από τα χεράκια σας που θα μπορείτε να το έχετε όποια στιγμή το θελήσετε.

Πάμε λοιπόν να δούμε πως θα το κάνουμε.

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε το αλεύρι στην λεκάνη. Ανοίγουμε λακουβίτσα και ρίχνουμε τις μαγιές,την ζάχαρη,το αλάτι πάνω διπλά στο αλεύρι και το νερό σιγά σιγά και ζυμώνουμε θέλουμε αφράτη ζύμη όποτε το νερό σιγά σιγά όσο πάρει. Σκεπάζουμε την ζύμη για 2 ώρες. Στην συνέχεια την μεταφέρουμε στον λαδωμένο πάγκο μας και την ζυμώνουμε ελαφρώς και την κόβουμε σε 3 κομμάτια. Αυτά τα κομμάτια τα φτιάχνουμε μπαλίτσες τις οποίες τις σκεπάζουμε για 30 λεπτά.

Στην συνέχεια τις ανοίγουμε σε 3 φυλλαράκια μεσαία. Τα λαδώνουμε καλά. Κάνουμε το ένα φύλλο φάκελο μικρο λαδώνοντας το και το τοποθετούμε πάνω στο ένα φύλλο το οποίο το κλείνουμε φάκελο και τέλος τα τοποθετούμε πάνω στο τρίτο φύλλο το οποίο και αυτό το κλείνουμε λαδώνοντας σε φάκελο. Το γυρνάμε ανάποδα και το τοποθετούμε στην λαδόκολλα.

Το πατάμε με λαδωμένα χεριά να δώσουμε το σχήμα. Το αφήνουμε 20 λεπτά. Τέλος το κόβουμε με το μαχαίρι αλείφουμε με γάλα αμυγδάλου και ρίχνουμε σουσαμάκι και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις μέχρι να κοκκινίσει καλά. Όταν το βγάζουμε όπως είναι καυτό το περνάμε με ένα πινέλο βουτηγμένο σε λάδι!

Σπιτικό ζυμωτό ψωμί με σουσάμι

Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την ‎Tzeni Tsanaktsidou‎ 

Close