Συκοπιταρίδες Κρήτης - Συνταγή για αποξηραμένα σύκα

Συνταγή για Συκοπιταρίδες Κρήτης.Παραδοσιακή κρητική συνταγή για αποξηραμένα σύκα. Φτιάξτε υπέροχα  ξερά σύκα αρωματισμένα για να τα τρώτε σκέτα ή και γλυκά! Αποτελεί μία υπερτροφή για τα παιδιά αλλά και για εσάς, αφού χαρίζουν ενέργεια και πολλά οφέλη στην υγεία μας

Δείτε επίσης Μπισκοτένιες μπάρες ενέργειας με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς!

Εκτέλεση για Συκοπιταρίδες Κρήτης:

Χωρίς να πλύνουμε τα σύκα, τα χαράζουμε στο πάνω μέρος λίγο, τα πατάμε να γίνουν κάπως πλακέ ή τα κόβουμε. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες. Τα απλώνουμε σε ένα δίσκο ή ένα ταψί. Τα σκεπάζουμε με ένα τούλι και τα στεγνώνουμε πολύ καλά στον ήλιο.

Ανάλογα τη θερμοκρασία και την ηλιοφάνεια θα χρειαστούν 4-6 μέρες. Τα γυρίζουμε κάθε μέρα για να μη χαλάσουν, και κάθε βράδυ τα βάζουμε μέσα στο σπίτι.

Όταν αποξηρανθούν εντελώς,τα κάνουμε πιταράκια. Βράζουμε σε μια κατσαρόλα νερό με αρκετά φύλλα δάφνης, μαραθιές, κανέλα ή ότι άλλο αρωματικό θέλουμε και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό.

Τοποθετούμε τις συκοπιταρίδες μέσα.Τα αφήνουμε σε στραγγιστήρι να στραγγίξουν .Έπειτα τα βάζουμε στον φούρνο για λίγο στους 100 βαθμούς. Όταν έχουν πια αποβάλλει κάθε ίχνος υγρασίας, τα φυλάμε σε ένα βάζο μαζί με φύλλα δάφνης και τα απολαμβάνουμε τον χειμώνα.

Συκοπιταρίδες Κρήτης - αποξήρανση Συκοπιταρίδες Κρήτης - βήμα βήμα Συκοπιταρίδες Κρήτης

Συνταγή από Katsikandaraki Areth

Close