Συνταγή για ζουμερό κοντοσούβλι κοτόπουλο στα κάρβουνα με πιπεριές, ντομάτες και κρεμμύδια καθώς και όλα τα μυστικά από ψήστη για επαγγελματικό αποτέλεσμα.
Υλικά:
Συνταγή για ζουμερό κοντοσούβλι κοτόπουλο για το Πασχαλινό τραπέζι, πιο νόστιμο και από το αγοραστό, με κρεμμύδια, ντομάτες και πιπεριές. Θα μοιραστούμε μαζί σας όλα τα μικρά εκείνα μυστικά της επιτυχίας, που κάθε επαγγελματίας ψήστης ακολουθεί με ευλάβεια για τέλειο αποτέλεσμα.
Αν υπάρχει μια μυρωδιά που φέρνει στο μυαλό μας Κυριακή του Πάσχα, παρέα, κρασάκι και καλή διάθεση, αυτή είναι η μυρωδιά από το κοντοσούβλι.. Το κοντοσούβλι κοτόπουλο, όταν γίνει σωστά, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το χοιρινό – ζουμερό, μερακλίδικο και γεμάτο αρώματα. Όμως θέλει τέχνη. Δεν είναι απλά “βάλε το κοτόπουλο στη σούβλα”.
Μαρινάδα για κοντοσούβλι – 3 Συνταγές για σίγουρη επιτυχιά
Σε αυτή τη συνταγή θα σου δείξουμε πώς το φτιάχνει ο ψήστης της παρέας – με όλα τα μικρά, αλλά σημαντικά μυστικά που κάνουν τη διαφορά. Από τη μαρινάδα μέχρι το σωστό στήσιμο στη σούβλα, κι από τη φωτιά μέχρι το τελείωμα με λεμόνι και ρίγανη.

Εκτέλεση
Αρχικά ζητάμε από τον χασάπη να μας φτιάξει κομμάτια κοτόπουλου κατάλληλα για σούβλα και κοντοσούβλι. Παίρνουμε το κρέας και το μαρινάρουμε με αλάτι και πιπέρι. Θέλουμε περισσότερο πιπέρι και λιγότερο αλάτι, όπως επίσης να έχει και λίγο λίπος το κρέας για να γίνει ζουμερό.
Πασχαλινό χοιρινό κοντοσούβλι σε φόρμα του κέικ σαν στα κάρβουνα
Περνάμε το κρέας στη σούβλα. Πιο συγκεκριμένα περνάμε ένα κομμάτι κρέας, 1 φέτα ντομάτα, 1 κομμάτι κρέας, 1 φέτα κρεμμύδι, 1 κομμάτι κρέας, 1 φέτα πιπεριά, 1 κομμάτι κρέας και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Τυλίγουμε το κοντοσούβλι με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 2 ώρες στα κάρβουνα σε δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε για άλλη 1 ώρα περίπου μέχρι να αφρίσει το κρέας. Σερβίρουμε προαιρετικά με λεμόνι και ρίγανη. Αν θες να το μαρινάρεις δες εδώ τις καλύτερες συνταγες για μαρινάδες ειδικά για κοντοσούβλι

Η συνταγή είναι της φίλης μας Αννα Βασιλης
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr