Συνταγή για ζουμερό χοιρινό κοντοσούβλι σιγοψημένο σε μακρόστενη φόρμα του κέικ και γεύση σαν να ψήθηκε στα κάρβουνα από τον Γιώργο Ζώλη.
Υλικά:
- χοιρινο 1500 γραμμάρια
- ελαιολαδο 50 ml
- σάλτσα σόγιας 30 γραμμάρια
- μουσταρδα 2 κουταλιές της σούπας
- μελι 1 κουταλιά της σούπας
- σκορδο 3 σκελίδες
- νερό 1 ποτήρι του κρασιού
- Καπνιστή πάπρικα 1 κουταλιά της σούπας
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- θυμάρι 1 κουταλάκι του γλυκού
- κρεμμυδι 1 μεγάλο
- πιπεριά 1-2
- ντοματα 1
Συνταγή για ζουμερό χοιρινό κοντοσούβλι με ντομάτες, πιπεριές και κρεμμύδια από τον Γιώργο Ζώλη, σε μακρόστενη φόρμα του κέικ, σιγοψημένο στη λαδόκολλα. Το πιο απολαυστικό κοντοσούβλι με γεύση σαν να ψήθηκε στα κάρβουνα για το Πασχαλινό τραπέζι.
Το Πάσχα είναι συνυφασμένο με παραδοσιακές γεύσεις και το κοντοσούβλι έχει την τιμητική του στο γιορτινό τραπέζι. Τι γίνεται όμως όταν θέλουμε τη γεύση του ψητού στα κάρβουνα χωρίς… αναμμένα κάρβουνα; Σας έχουμε τη λύση!
Η καλύτερη συνταγή για κοντοσούβλι κοτόπουλο
Ένα εντυπωσιακό, ζουμερό χοιρινό κοντοσούβλι, μαγειρεμένο σε φόρμα του κέικ, με όλους τους χυμούς και τα αρώματα που θυμίζουν ψήσιμο στη σχάρα. Ιδανικό για όσους δεν έχουν ψησταριά ή απλά θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό, χωρίς να στερηθούν το παραδοσιακό άρωμα του Πάσχα. Εύκολο, ευφάνταστο και… άκρως απολαυστικό!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Πασχαλινό χοιρινό κοντοσούβλι σε φόρμα του κέικ σαν στα κάρβουνα:

Recipe ingredients
1500g of pork 50g of olive oil 30g soy sauce 2 tbsp mustard 1 tablespoon of honey 3 cloves of garlic
1 glass of wine water or wine 1 tsp smoked paprika Salt and pepper 1 tsp thyme
1 large onion 1-2 peppers 1 tomato 1 cake pan
Roast the meat covered at 200 degrees heat up or down. One hour after removing the aluminum foil and 15-20 minutes in a baking tray to get color.
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, τη σόγια σώς, τη μουστάρδα, το μέλι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το σκόρδο τριμμένο στο τρίφτη, το νερό, την καπνιστή πάπρικα, το αλάτι, το θυμάρι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Σε μία φόρμα του κέικ έχουμε βάλει 3 σπάγκους, αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα. Θα ξεκινήσουμε βάζοντας μία φέτα κρεμμύδι, μία φέτα ντομάτα και μία φέτα πιπεριά. Κόβουμε σε φέτες το χοιρινό κρέας. Παίρνουμε ένα κομμάτι χοιρινού, το βουτάμε στη μαρινάδα και το βάζουμε στη φόρμα.
Πιέζουμε αρκετά. Βάζουμε κάποια από τα λαχανικά μας δίπλα στο χοιρινό και βουτάμε ακόμη ένα κομμάτι χοιρινού στη μαρινάδα. Το βάζουμε και αυτό στη φόρμα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να γεμίσει η μακρόστενη φόρμα για κέικ.

Μαρινάδα για κοντοσούβλι
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις πάνω κάτω. Περιχύνουμε το κοντοσούβλι με λίγη από τη μαρινάδα και περιμένουμε να πάει σε όλη τη φόρμα.
Κλείνουμε τη λαδόκολλα, έπειτα το αλουμινόχαρτο, σκεπάζουμε τη φόρμα με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο ακόμα και δένουμε τους σπάγκους. Βάζουμε σε ένα ταψί τη φόρμα του κέικ για να μη λερώσουμε τον φούρνο. Ψήνουμε για 2 ώρες στους 200 βαθμούς Κελσίου, αντιστάσεις, πάνω κάτω. Αφού ψηθεί κόβουμε το αλουμινόχαρτο και είναι έτοιμο.

Tips
Αντί για νερό μπορούμε να βάλουμε κρασί. Αντί για θυμάρι μπορούμε να βάλουμε ρίγανη.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά την εκτέλεση:
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr