Μαρινάδα για κοντοσούβλι – 3 Συνταγές για σίγουρη επιτυχιά

Μαρινάδα για κοντοσούβλι – 3 Συνταγές για σίγουρη επιτυχιά

Συνταγή για τις καλύτερες μαρινάδες για το Πασχαλινό κοντοσούβλι με γιαούρτι, λαχανικά και μπαχαρικά και μυστικά για να βγει το κρέας πιο νόστιμο.

Υλικά:

Για το κοντοσούβλι στη κατάψυξη :

Για το κοντοσούβλι με γιαούρτι:

Για το κοντοσούβλι με μουστάρδα:

Μαρινάδα για κοντοσούβλι με πάπρικα:

Συνταγή για τις καλύτερες μαρινάδες για το χοιρινό κοντοσούβλι την Κυριακή του Πάσχα. Μαρινάδα με πάπρικα, με γιαούρτι, με λαχανικά, συνταγή για να σιτέψει το χοιρινό κρέας και να γίνει πιο νόστιμο και όλα τα μυστικά για το πιο νόστιμο κοντοσούβλι.

Το χοιρινό κοντοσούβλι είναι από τα πιο αγαπημένα και παραδοσιακά εδέσματα του Πάσχα, που δεν λείπει ποτέ από τα γιορτινά τραπέζια μετά την Ανάσταση ή ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα.

Μελωμένο, ζουμερό και καλοψημένο, γεμάτο αρώματα από μπαχαρικά και φρέσκα μυρωδικά, το κοντοσούβλι είναι η επιτομή της πασχαλινής απόλαυσης για τους λάτρεις του κρέατος.

Συνταγή για κοντοσούβλι χοιρινό φούρνου πεντανόστιμο

Εδώ, θα βρείτε τις καλύτερες συνταγές και παραλλαγές για χοιρινό κοντοσούβλι – είτε πρόκειται για παραδοσιακό σούβλισμα στη φωτιά, είτε για πιο εύκολες εκδοχές στον φούρνο ή στη σχάρα.

Θα δούμε tips για το τέλειο μαρινάρισμα, τη σωστή επιλογή κρέατος και τη διαδικασία ψησίματος που εγγυάται αποτέλεσμα που λιώνει στο στόμα. Ετοιμαστείτε να τιμήσετε το πασχαλινό τραπέζι με συνταγές που ενώνουν οικογένεια και φίλους γύρω από τη φωτιά, με το κοντοσούβλι να έχει – όπως του αξίζει – την τιμητική του.

Μαρινάδα για κοντοσούβλι – 3 Συνταγές για σίγουρη επιτυχιά

Δείτε παρακάτω τις εκτελέσεις για τις μαρινάδες στο κοντοσούβλι:

Κοντοσούβλι με κρεμμύδια

Ζητάμε από τον χασάπη να μας κόψει χοιρινό λαιμό σε μεγάλα κομμάτια για κοντοσούβλι. Μία μέρα πριν το ψήσουμε μαρινάρουμε το κρέας τρίβοντας πάνω του, ολόκληρα κρεμμύδια χωρίς τα φλούδια τους. Κόβουμε έπειτα τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

Μαρινάδα για κοντοσούβλι

Όπως είναι τα δένουμε σε λαδόκολλα και έπειτα σε σακούλα που την έχουμε κλείσει καλά και το αποθηκεύουμε στο ψυγείο όπως είναι με τα κρεμμύδια. Την επόμενη μέρα, 2 ώρες πριν το ψήσουμε το βγάζουμε από το ψυγείο και το μαρινάρουμε με αλάτι και ρίγανη. Περνάμε το κοντοσούβλι στη σούβλα και το ψήνουμε.

Κοντοσούβλι στη κατάψυξη για να σιτέψει

Ζητάμε από τον χασάπη να μας κόψει κομμάτια χοιρινού για κοντοσούβλι και τα μαρινάρουμε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Προσέχουμε να μη βάλουμε πολλή ρίγανη γιατί θα πικρίσει το κρέας.

Βάζουμε το κρέας σε λαδόκολλα μαζί με ντομάτα κομμένη σε φέτες, σκόρδο κομμένο σε φέτες και ελαιόλαδο. Δένουμε τη λαδόκολλα και το βάζουμε στην κατάψυξη για μέρες. Με αυτόν τον τρόπο το κρέας σιτεύει και γίνεται πιο νόστιμο τόσο στη σούβλα όσο και στον φούρνο.

Κοντοσούβλι με γιαούρτι

Μαρινάδα για κοντοσούβλι – 3 Συνταγές για σίγουρη επιτυχιά

Παίρνουμε το κρέας και το μαρινάρουμε με ελαιόλαδο, γιαούρτι στραγγιστό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κύμινο και κόλιανδρο. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 βράδυ. Έπειτα το περνάμε από τη σούβλα και το ψήνουμε.

Μαρινάδα με μουστάρδα

Παίρνουμε το κρέας και το βάζουμε σε ένα μεγάλο σκεύος με κρεμμύδι σε ροδέλες και σκόρδο. Το αφήνουμε για ένα βράδυ να σταθεί και έπειτα το περνάμε στη σούβλα. Ενδιάμεσα βάζουμε φέτες ντομάτας και φέτες πιπεριάς. Το αλείφουμε με ελαιόλαδο, μουστάρδα και πιπέρι.

Κοντοσούβλι μαριναρισμένο στην λαδόκολλα! Τόσο νόστιμο και μαλακό θα το λατρέψετε!

Μαρινάδα για κοντοσούβλι με πάπρικα

Περνάμε από το μούλτι ντομάτα, πιπεριά, κρεμμύδι, σκόρδο. Βάζουμε το κρέας σε μπολ, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι , πάπρικα και ρίχνουμε τα αλεσμένα λαχανικά. Ρίχνουμε και κρασί να σκεπαστεί το κρέας και το βάζουμε στο ψυγείο από το βράδυ και την άλλη μέρα σούβλα!! 

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr