Συνταγή για φουσκωτους κολοκυθοκεφτέδες με φέτα

Μια από τις αγαπημένες μου συνταγές, για φουσκωτούς κολοκυθοκεφτέδες με φέτα. Είναι εύκολοι στην παρασκευή τους και πάρα πολύ νόστιμοι. Όταν θα τους βάλετε στο τηγάνι το σπίτι θα πλημμυρίσει από τα αρώματα του δυόσμου, του μαϊντανού και του άνηθου.

Ένα τέλειο καλοκαιρινό ορεκτικό για όλη την οικογένεια . Γίνονται αφράτοι, μυρωδάτοι και συνοδεύουν ιδανικά την μπυρίτσα ή το ουζάκι σας. Φτιάξτε τους και σίγουρα θα γίνουν ανάρπαστοι!

Εκτέλεση

(για 20 κολοκυθοκεφτέδες)

Για να γίνουν τέλειοι αυτοί οι εύκολοι, αφράτοι και παραδοσιακοί κολοκυθοκεφτέδες με φέτα, αφού πλένουμε τα κολοκύθια, τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη και τα βάζουμε σε σουρωτήρι. Τα πασπαλίζουμε με αλάτι και τα αφήνουμε να ιδρώσουν για 10 λεπτά.

Τα στύβουμε πολύ καλά είτε πιέζοντας τα με τα χέρια, είτε τα βάζοντας τα σε μια πετσέτα που την στύβουμε μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά.

Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι, τον άνηθο, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, τα χτυπημένα αυγά και τη φέτα. Στην συνεχεία βάζουμε μπόλικο πιπέρι και αλάτι, μόνο αφού δοκιμάσουμε πρώτα, γιατί ήδη τα αλατίσαμε στην αρχή και έχουμε προσθέσει και τη φέτα.

Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι και λίγο, λίγο προσθέτουμε το αλεύρι, μέχρι να έχουμε έναν αραιό χυλό που γυρίζοντας πέφτει απ’ το κουτάλι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφού κάψει, ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το μείγμα.

Τηγανίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες περίπου για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Κάθε φορά ρίχνουμε λίγους-λίγους τους κολοκυθοκεφτέδες στο ελαιόλαδο για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού και ρουφάνε λάδι αντί να κάνουν κρούστα.

Αφήνουμε τους κολοκυθοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τους σερβίρουμε ζεστούς ή κρύους με ντιπ γιαουρτιού.

Συνταγή για φουσκωτους κολοκυθοκεφτέδες με φέτα

Eleni Kappou‎ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Close