Θες η σπιτική σου πίτσα να μοιάζει βγαλμένη από ιταλική πιτσαρία; Το μυστικό κρύβεται στη ζύμη — κι ένα απλό υλικό κάνει όλη τη διαφορά!
Υλικά:
Αν νομίζεις ότι η τέλεια πίτσα θέλει φούρνο με πέτρα και μυστικές τεχνικές, κάνεις λάθος. Το πραγματικό μυστικό κρύβεται στη ζύμη και συγκεκριμένα σε ένα υλικό που θα ενεργοποιήσει τη μαγιά, και θα κάνει τη ζύμη πιο αφράτη εσωτερικά ενώ θα της δώσει εξωτερικά τραγανή κρούστα.
Η πίτσα είναι από τα αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων και σήμερα θα σου δείξουμε μία τέλεια ζύμη με μόλις 5 υλικά. Το μέλι είναι αυτό που την κάνει ξεχωριστή σε γεύση και σε υφή και το αποτέλεσμα θα είναι άκρως επαγγελματικό! Με μόλις λίγα υλικά μπορείς να φτιάξεις νόστιμες ατομικές ή μεγάλες πίτσες και σίγουρα θα τις απολαύσει όλη η οικογένεια.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την ζύμη για πίτσα:
Εκτέλεση βήμα προς βήμα

Αρχικά σε ένα μπολ προσθέτουμε το νερό με το μέλι και την φρέσκια μαγιά και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο για 20 λεπτά σε ζεστό μέρος. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και στο τέλος το αλάτι και ζυμώνουμε καλά.


Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί και έπειτα χωρίζουμε την ζύμη σε κομμάτια, ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε φύλλο σε αλευρωμένο πάγκο και γεμίζουμε με όποια υλικά για πίτσα θέλουμε. Ψήνουμε στους 250 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει καλά η πίτσα. Σας άρεσε αυτή η συνταγή; Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια.




Άλλες συνταγές για πίτσα που θα λατρέψεις:
- Σπέσιαλ πίτσα χωρίς αλεύρι με λεπτή ζύμη από κιμά
- Χωριάτικα πιτσάκια με φέτα και αφράτη ζύμη
- Γρήγορα ατομικα πιτσάκια με ψωμί του τοστ για το παιδικό πάρτι
Η συνταγή είναι της φίλης μας Geri Dako
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr