Συνταγή για πικάντικη σούπα Μπορτς .με χοιρινό και λάχανο για το μεσημεριανό του Χειμώνα με όλα τα μυστικά.

Υλικά:

Τώρα που η θερμοκρασία ξεκινάει να πέφτει δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μία ζεστή κρεατόσουπα. Σήμερα θα δοκιμάσουμε πικάντικη Ποντιακή σούπα Μπορτς. Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραδοσιακή συνταγή δεν είναι πικάντικη, αλλά εμάς μας αρέσουν τα καυτερά και την απολαύσαμε με μπόλικο μπούκοβο.

Η ποντιακή κουζίνα είναι από τις πιο νόστιμες του κόσμου και σήμερα θα δούμε μία νόστιμη συνταγή για ποντιακή σούπα Μπορτς με χοιρινό κρέας και διάφορα λαχανικά. Πρωταγωνιστής σε αυτή τη σούπα είναι το λάχανο, ενώ μπορείτε να βάλετε αντί για χοιρινό ό,τι κρέας θέλετε. Το ιδανικό όμως είναι να βράσετε το κρέας με το κόκαλο για επιπλέον γεύση. Η παραδοσιακή συνταγή πάντως θέλει χοιρινό ψαχνό κρέας.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την ποντιακή σούπα Μπορτς:

Ποντιακή σούπα-Μπορτς-

Καλό μεσημέρι!!!! Ορίστε να φάμε!!!! Μπορτς με μπόλικο μπούκοβο καυτερό,,,,, Οι ποντιες γιαγιάδες ήθελαν με ψαχνό χοιρινό κρέας,,, και χωρίς καυτερό!!!! Έτοιμα τα μπολακια και πάω να το απολαύσουν ζεστό ζεστό!!!! Εμείς θα βάλουμε μπόλικο μπούκοβο καυτερό Από κρέας βάζουμε ότι θέλουμε!!!! Μοσχαράκι,,,, χοιρινό κρέας,,,, κοτόπουλο χωριάτικο,,, ακόμα και με πλευρά χοιρινά Που έχουν λίγο κρέας και τα ζητάμε από τον κρεοπώλη!!! Θα γίνει ακόμα ποίο νόστιμο αν έχει και κόκκαλο!!!!! Να φανταστείτε παλιά, έβραζαν κόκκαλα μοσχαρίσια και τα έσπαναν,,,,, βγάζανε το μεδούλι και το έριχναν στο φαγητό!,,, και όπως έλεγε η γιαγιά μου!!! ( Θέλει και το κοκαλακι,, αλλά και το λιπακη τού!!!!!!

Εκτέλεση βήμα προς βήμα

Αρχικά βάζουμε το χοιρινό κρέας κομμένο σε μικρότερα κομμάτια με το ελαιόλαδο και το 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα σοτάρουμε όλα μαζί. Μόλις πάρει το κρέας ένα χρυσαφί χρώμα συμπληρώνουμε ζεστό νερό μέχρι να σκεπάσει τα υλικά μας και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Έπειτα βγάζουμε το φαγητό μας και το αφήνουμε στην άκρη.

Συμπληρώνουμε ελαιόλαδο στη κατσαρόλα και ρίχνουμε το δεύτερο μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Σοτάρουμε λίγο και προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες σε κύβους και τα καρότα κομμένα σε κύβους και ανακατεύουμε καλά. Κόβουμε το λάχανο σε μεγάλα κομμάτια και τα ρίχνουμε κι αυτά μέσα. Προσθέτουμε τις πράσινες, τις κόκκινες και τις πορτοκαλί πιπεριές.

Προσθέτουμε επίσης την ψιλοκομμένη ντομάτα, τον πελτέ ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι και το μπούκοβο. Βάζουμε και το σέλινο και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί το λάχανο. Ρίχνουμε το κρέας με τον ζωμό του κι αν χρειαστεί συμπληρώνουμε ζεστό νερό. Θέλουμε να σκεπαστεί το φαγητό μας. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ψηθούν τα λαχανικά μας και σερβίρουμε με καυτερό μπούκοβο. Σας άρεσε αυτή η συνταγή; Πείτε μας στα σχόλια.

Χρήσιμες συμβουλές

Οι παλιές χρησιμοποιούσαν ψαχνό χοιρινό κρέας και δεν έκαναν την συγκεκριμένη σούπα πικάντικη. Οι πιπεριές είναι προαιρετικές. Αντί για μπούκοβο μπορούμε να σερβίρουμε με καυτερή πιπεριά. Μπορούμε να βάλουμε ό,τι κρέας θέλουμε αλλά αν το κρέας έχει κόκκαλο θα βγει ακόμη πιο νόστιμο.

Ποντιακή σούπα-Μπορτς-

Άλλες συνταγές για κρεατόσουπα που θα λατρέψεις:

Η συνταγή είναι της φίλης μας Thomi Kromlidou

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr