Συνταγή για  λαχταριστη Ζακυνθινή κρεατόπιτα

Η Ζακυνθινή κρεατόπιτα  είναι μια πίτα παραδοσιακή της Ζακύνθου με 4 ειδών κρέατα μανιτάρια ρύζι και σιμιγδάλι. Τα μυρωδικά που χρησιμοποιούμε της δίνουν απίστευτη νοστιμιά και είναι μια πολύ ωραία πίτα για να τη φτιάξετε με τα περισσεύματα

Εκτέλεσή

Για ένα μικρό ταψάκι χρησιμοποίησα κοτόπουλο, μοσχάρι, χοιρινό κι αρνί. Έβαλα μόνο μπουκίτσες καθαρό κρέας χωρίς λίπος και κόκαλο από μέρη που είναι μαλακά ώστε ο χρόνος βρασμού να είναι σχεδόν ομοιόμορφος. Τσιγάρισα το κρέας σε ελαιόλαδο, έβαλα ψιλοκομμένο κρεμμύδι, έβαλα πελτέ ντομάτας που τον έτριψα στα τοιχώματα τους σκεύους, έσβησα με γλυκό κόκκινο κρασί, έβρασα για μισή ώρα και άφησα το μείγμα στην άκρη.

Σε λεκάνη έβαλα το γιαούρτι, το αυγό, το βούτυρο λιωμένο, το γάλα, το αλάτι, την μαγιά και το αλεύρι.
Σε άλλη λεκάνη ψιλόκοψα την μισή πιπέρια Φλωρίνης, το κεσεδάκι με τα ασπρομανίταρα, το ρύζι, το αλατοπίπερο, την γλυκιά πάπρικα, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Έριξα μέσα το μείγμα απ το τηγάνι και ανακάτεψα.

Άνοιξα ένα φύλλο, έβαλα σε βουτυρωμένο ταψί, πασπαλισμένο με σιμιγδάλι ψιλό. Έριξα την γέμιση, πασπάλισα με τυρί τριμμένο, σκέπασα με την υπόλοιπη ζύμη κι έψησα στους 170 για μία ώρα στις αντιστάσεις. Το ρύζι έμεινε σπυρωτό αφού έβρασε με ελάχιστα υγρά.

Συνταγή για λαχταριστη Ζακυνθινή κρεατόπιτα

Συνταγή για λαχταριστη Ζακυνθινή κρεατόπιτα

Συνταγή για λαχταριστη Ζακυνθινή κρεατόπιτα

Συνταγή για λαχταριστη Ζακυνθινή κρεατόπιτα

Συνταγή για λαχταριστη Ζακυνθινή κρεατόπιτα

Συνταγή για λαχταριστη Ζακυνθινή κρεατόπιτα

Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Zoy Plarn

 

Close