Συνταγή για ράσα μπουρδέτο! Υπέροχη Κερκυραίικη συνταγή!

Ράσα μπουρδέτο

Σήμερα το daddy-cool μύρισε Κέρκυρα! Το υπέροχο νησί της Ελλάδος με τις πανέμορφες συνταγές και τους ακόμη πιο όμορφους ανθρώπους, θα πρωταγωνιστήσει στη σημερινή συνταγή. Ράσα μπουρδέτο! Μια κερκυραίικη συνταγή που θα σας μείνει αξέχαστη!

Κοκκινιστό ψαράκι με αρώματα και υφές από το νησί της Κέρκυρας. Είναι εύκολη συνταγή και αξίζει να την δοκιμάσετε έστω και μια φορά στη ζωή σας. Θα σας φέρει πιο κοντά στην παράδοση της Ελλάδος αλλά και της Κέρκυρας. Δείτε την συνταγή παρακάτω:

Εκτέλεση

Πλένουμε τα ψάρια και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν. Σε μια ρηχή κατσαρόλα βάζουμε το λάδι μέχρι να κάψει και στη συνέχεια σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε το κόκκινο γλυκό πιπέρι και το καυτερό (αν θέλουμε η συνταγή μας να γίνει πικάντικη) .

Δείτε ακόμα Κρητική παραδοσιακή συνταγή: Χόντρο με χοχλιούς!

Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να “πιει” όλο το νερό του. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε το φαγητό μας λίγο ακόμη μέχρι να μελώσει ωραία η σάλτσα του. Το σβήνουμε όταν το φαγητό μείνει μόνο με το λάδι του. Στο τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό.

Συνταγή για ράσα μπουρδέτο! Υπέροχη Κερκυραίικη συνταγή! Συνταγή για ράσα μπουρδέτο! Υπέροχη Κερκυραίικη συνταγή!

Συνταγή για ράσα μπουρδέτο! Υπέροχη Κερκυραίικη συνταγή!

Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Tzela Antonopoulou στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr

Close