Ράσα μπουρδέτο
- ψάρια 1 1/2 κιλό ραντζα σε μερίδες
- κρεμμυδι 2 μεγάλα ψιλοκομμένα η σε πολύ λεπτές φέτες
- ελαιολαδο 1/2 ποτήρι
- σκορδο 2 μεγάλες σκελίδες σε φετούλες
- πιπέρι 2 κ.σ κόκκινο γλυκό
- πιπέρι Κατά βούληση καυτερό κόκκινο
- λεμονι Χυμό από ένα μεγάλο ζουμερό
- αλατι Κατά βούληση
- μαιντανος Προαιρετικά λίγο φρέσκο
Υλικά
Σήμερα το daddy-cool μύρισε Κέρκυρα! Το υπέροχο νησί της Ελλάδος με τις πανέμορφες συνταγές και τους ακόμη πιο όμορφους ανθρώπους, θα πρωταγωνιστήσει στη σημερινή συνταγή. Ράσα μπουρδέτο! Μια κερκυραίικη συνταγή που θα σας μείνει αξέχαστη!
Κοκκινιστό ψαράκι με αρώματα και υφές από το νησί της Κέρκυρας. Είναι εύκολη συνταγή και αξίζει να την δοκιμάσετε έστω και μια φορά στη ζωή σας. Θα σας φέρει πιο κοντά στην παράδοση της Ελλάδος αλλά και της Κέρκυρας. Δείτε την συνταγή παρακάτω:
Εκτέλεση
Πλένουμε τα ψάρια και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν. Σε μια ρηχή κατσαρόλα βάζουμε το λάδι μέχρι να κάψει και στη συνέχεια σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε το κόκκινο γλυκό πιπέρι και το καυτερό (αν θέλουμε η συνταγή μας να γίνει πικάντικη) .
Δείτε ακόμα Κρητική παραδοσιακή συνταγή: Χόντρο με χοχλιούς!
Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να “πιει” όλο το νερό του. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε το φαγητό μας λίγο ακόμη μέχρι να μελώσει ωραία η σάλτσα του. Το σβήνουμε όταν το φαγητό μείνει μόνο με το λάδι του. Στο τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό.
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Tzela Antonopoulou στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα