Πεντανόστιμο ρολό κιμά με σφολιάτα

Συνταγή για ρολό κιμά με σφολιάτα (Wellington)Ένα υπέροχο φαγητό για το γιορτινό τραπέζι αλλά και την Κυριακή! Είναι ένα εξαιρετικό ρολό κιμά γεμιστό με τυρί κίτρινο, γαλοπούλα, πιπεριά Φλωρίνης, αυγά και φύλλο κρούστας που το σκεπάζει και απογειώσει την γεύσή του! Είναι μια υπέροχη συνταγή και για το τραπέζι των Χριστουγέννων.

Δείτε ακόμα Ρολό κιμά γεμιστό με τυριά, μπέικον και μανιτάρια σε φόρμα

Ένα ξεχωριστό ρολό κοτόπουλο που μπορείτε να το συνοδεύσετε με πατάτες κυδωνάτες φούρνου ή και ρύζι αν σας αρέσει περισσότερο! Είναι ωραίο πράγμα να πειραματίζεστε στην κουζίνα και αυτή η ξεχωριστή συνταγή θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το αυγό, την τριμμένη φρυγανιά, την παρμεζάνα, την κέτσαπ, το αλάτι και το πιπέρι. Αφού κάνουμε τον κιμά ομογενές μείγμα, στρώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας στον πάτο του ταψιού και βάζουμε από πάνω τον κιμά.

Τον στρώνουμε και προσθέτουμε τις φέτες κίτρινου τυριού, την γαλοπούλα, τις πιπεριές Φλωρίνης σε λωρίδες, τα βρασμένα αυγά και την μουστάρδα. Γυρίζουμε την σφολιάτα και κλείνουμε τον κιμά σαν ρολό.

Ψήνουμε το ρολό μας στο ταψί με κυδωνάτες πατάτες. Στην αρχή ψήνουμε το ρολό μας αφού το έχουμε σκεπάσει με αντικολλητικό χαρτί για μία ώρα στους 200 βαθμούς Κελσίου. Λίγο πριν γίνει ανοίγουμε το αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε το ρολό μας να γίνει στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.

Συνταγή για ρολό κιμά με σφολιάτα (Wellington) συνταγή Πεντανόστιμο ρολό κιμά με σφολιάτα συνταγή

Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Ελένη Μπικίκι

στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρέματα “Deli”cious!

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close