Συνταγή για σπάλα χοιρινή του κηπουρού που λιώνει στο στόμα!

Μια υπέροχη συνταγή με χοιρινή σπάλα του κηπουρού με διάφορα λαχανικά. Τα λαχανικά είναι μελωμένα και το χοιρινό λιώνει στο στόμα. Η σπάλα είναι από τα αγαπημένα μας κομμάτια στο χοιρινό κρέας και ο συνδυασμός της με τις μελιτζάνες, τις πατάτες, τις πιπεριές Φλωρίνης και τις πράσινες πιπεριές είναι άπαιχτος!

Αν θέλετε να απολαύσετε ένα γευστικό και μελωμένο μεσημεριανό για το Κυριακάτικο τραπέζι, η χοιρινή σπάλα του κηπουρού είναι αυτό που ψάχνατε. Είναι πολύ εύκολη στην παρασκευή και φυσικά τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε είναι πιο υγιεινά για τα παιδιά αλλά και για όλη την οικογένεια!

Δείτε επίσης Συνταγή για φρικασέ με χοιρινό χωρίς αυγολέμονο

Αποφασίσαμε να μοιραστούμε αυτή την υπέροχη συνταγή μαζί σας, διότι την δοκιμάσαμε πρόσφατα και μείναμε εντυπωσιασμένοι. Όλη η οικογένεια άδειασε τα πιάτα και μάλλον θα την ξανά φτιάξουμε σύντομα. Μια συνταγή που μας άρεσε πολύ λοιπόν, δεν θα μπορούσαμε να μην την ανεβάσουμε και στο daddy-cool.gr. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:

Συνταγή για σπάλα χοιρινή “του κηπουρού” που λιώνει στο στόμα!

Εκτέλεση

Στην αρχή πλένουμε το κρέας μας και το τοποθετούμε στην λαμαρίνα. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Έπειτα, προσθέτουμε λίγο νερό και το βάζουμε στον φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου.

Ψήνουμε το κρέας με τα λαχανικά για περίπου μιάμιση ώρα και προσθέτουμε κι άλλο νερό αν χρειαστεί. Το γυρνάμε δύο φορές για ροδίσεις ομοιόμορφα. Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε κρασί αντί για νερό. Γίνεται εξίσου νόστιμο.

Συνταγή για σπάλα χοιρινή του κηπουρού που λιώνει στο στόμα!

Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Marina Hatzidaki‎ στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr

 

Close