Συνταγή για σταφιδόψωμα με μέλι και κανέλα σαν αφρός

Αφράτα ατομικά σταφιδόψωμα με μέλι και κανέλα σαν αφρός. Υγιεινά και μαλακά ψωμάκια με σταφίδες, ιδανικά για παιδιά αλλά και μεγάλους!

Αυτά τα σταφιδόψωμα με μέλι μπορείτε να τα φτιάχνετε σαν κολατσιό στο σχολείο, ή για ένα γλυκό  και χωρίς θερμίδες σνακ για όλες τις ώρες. Είναι χωρίς αυγά και πραγματικά θα γίνουν ανάρπαστα.

Εκτέλεση:

*16 κομμάτια

Σε ένα τάπερ που κλείνει διαλύουμε τη μαγιά στο νερό, προσθέτουμε το μέλι και το γάλα και ανακατεύουμε καλά. Κλείνουμε το τάπερ και περιμένουμε 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι,το βούτυρο,τη κανέλα,το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να τριφτεί καλά το βούτυρο.

Προσθέτουμε το μείγμα μαγιάς και συνεχίζουμε το ζύμωμα. (Αν κολλάει η ζύμη, προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι).

Σκεπάζουμε με μία πετσέτα κι αφήνουμε στην άκρη να διπλασιαστεί το μείγμα μας.

Προσθέτουμε τις σταφίδες, ζυμώνουμε και κόβουμε σε μικρά 16 στρογγυλά κομμάτια. Τα τοποθετούμε σε 2 ταψιά με λαδόκολλα και περιμένουμε πάλι περίπου μισή ώρα για να φουσκώσουν..Τα αλείφουμε με νερό και μαύρο σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα 25 λεπτά περίπου.

Όταν είναι ακόμη ζεστά μπορούμε να τα αλείψουμε με μέλι και λίγο βούτυρο
***Μπορούμε αντί για γάλα να βάλουμε φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

Συνταγή για σταφιδόψωμα με μέλι και κανέλα σαν αφρός Συνταγή για σταφιδόψωμα με μέλι και κανέλα σαν αφρός Συνταγή για σταφιδόψωμα με μέλι και κανέλα σαν αφρός

Συνταγή από Efi Prentza

 

Close