Συνταγή για τυροψωμάκια και λουκανικοψωμάκια – Αφρός για το σχολείο. Αν ψάχνατε τι θα μαγειρέψετε πάλι για το κολατσιό του παιδιού σας έχουμε τα πιο αφράτα ψωμάκια γεμισμένα με φέτα και λουκάνικα! Είναι πεντανόστιμα και πανεύκολα, αλλά πάνω από όλα με αγνά υλικά. Εμείς τα φτιάχνουμε συχνά και στα παιδικά πάρτι. Δοκιμάστε τα!
- νερό 1 ποτήρι
- Γάλα φρέσκο 1 ποτήρι
- ηλιέλαιο 1 ποτήρι
- ασπραδια 1
- ξερή μαγιά 2 φακελάκια
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- ζαχαρη 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό περίπου
Υλικά
- κρόκους αυγού 1
Για το άλειμμα
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Δείτε ακόμα Τυροψωμάκια με 1 υλικό που τα κάνει σαν αφρό
Τα παιδιά αγαπούν τα τυροπιτάκια και τα λουκανικοπιτάκια αλλά κουραστήκαμε με τις σφολιάτες. Οπότε είπαμε να σας δείξουμε αυτά τα αφράτα ψωμάκια που λιώνουν στο στόμα. Φρεσκοφουρνιστά και γεμισμένα τα μισά με φέτα και τα άλλα μισά με λουκάνικο. Και για το σχολείο και για το παιδικό πάρτι αλλά και για τους μεγάλους!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα τυροψωμάκια και λουκανικοψωμάκια:
Υπέροχα τυροψωμακια/λουκανοψωμακια.μια συνταγή του πάτερ Αθανασιου Τσομπανιδη
Εκτέλεση για τα τυροψωμάκια και λουκανικοψωμάκια
Σε μία λεκάνη βάζουμε το χλιαρό νερό, το χλιαρό φρέσκο γάλα και το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε λίγο. Προσθέτουμε το αλάτι, την ζάχαρη, το ασπράδι και την ξερή μαγιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός πολύ καλά.
Στη συνέχεια και ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι όταν πάρουμε μία μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε σε μέρος ζεστό για 25-30 λεπτά περίπου, για να φουσκώσει.
Στη συνέχεια κόβουμε τη ζύμη σε 2 μέρη και ανοίγουμε το κάθε κομμάτι ζύμης σε ταινία με πάχος 1 εκατοστό και πλάτος 5 εκατοστά. Τοποθετούμε στη μέση της μίας ταινίας την θρυμματισμένη φέτα την οποία την έχουμε πλάσει λίγο με τα χέρια μας για να σχηματίσει μπαστουνάκι.
Δείτε ακόμα Αφράτα ψωμάκια για γέμισμα
Στην άλλη ταινία απλώνουμε με τον ίδιο τρόπο τα λουκάνικα. Τυλίγουμε την κάθε ταινία σε ρολό και κόβουμε σε κομμάτια, μήκους 3-4 εκατοστά. Στρώνουμε σε ένα ορθογώνιο ταψί λαδόκολλα και βάζουμε μέσα τα ρολάκια.
Αφήνουμε ανάμεσα τους λίγο χώρο γιατί θα φουσκώσουν, τα σκεπάζουμε με πετσέτα και τα αφήνουμε για ακόμη 30 λεπτά να φουσκώσουν. Έπειτα τα αλείφουμε με τον χτυπημένο κρόκο και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσουν.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Δάφνη Λεμονάκη
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Καιρός – Κακοκαιρία Bora : Συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα – Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ
- Cyber Monday : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις διαδικτυακές αγορές σας σήμερα
- Η Γη της Ελιάς: Ο Μιλτιάδης δίνει τελεσίγραφο στην Βασιλική
- Χριστουγεννιάτικη Quiche Lorraine
- Το τεστ της οπτικής ψευδαίσθησης που θα σας αποκαλύψει πώς διαχειρίζεστε την ήττα