Τάρτα- με- σπανάκι- και- φέτα-

Τάρτα με σπανάκι και φέτα. Μία ξεχωριστή και θρεπτική αλμυρή τάρτα με σπανάκι.

    Για το πασπάλισμα

  • σουσαμι Κατά βούληση

Αν σας αρέσει η σπανακόπιτα τότε σίγουρα θα σας ξετρελάνει αυτή η αλμυρή τάρτα με σπανάκι και φέτα . Θα την φτιάξουμε με έτοιμο χωριάτικο φύλλο για να γλιτώσουμε κόπο αφού έχει απίστευτη γεύση και θα το γεμίσουμε με σπανάκι, φέτα, κρέμα γάλακτος, τυρί κρέμα και μερικά ακόμη μυρωδικά.

Αυτή η τάρτα σπανάκι λιώνει στο στόμα και το τραγανό της φύλλο ξετρελαίνει και τους πιο δύσκολους στο φαγητό. Μπορείτε να την φτιάξετε για μπουφέ αλλά και όποτε θέλετε να φάτε κάτι νόστιμο και χορταστικό. Είναι μία εύκολη συνταγή κι εμείς την δοκιμάσαμε και σας την συστήνουμε ανεπιφύλακτα.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την τάρτα σπανάκι με φέτα:

Εκτέλεση

Καίμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε ένα κατσαρολάκι το σπανάκι για 3 λεπτά. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και αφήνουμε το σπανάκι να μαραθεί. Αφού μαραθεί αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο, το ψιλοκομμένο πράσο, την μισή φέτα, το ξύσμα λεμονιού, τα αυγά και το αλάτι.

Επίσης προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε απαλά. Παίρνουμε ένα ταψί και το λαδώνουμε. Απλώνουμε τέσσερα χωριάτικα φύλλα με τις άκρες έξω από το ταψί 3 εκατοστά περίπου και 1 χωριάτικο φύλλο στην μέση.

Δείτε ακόμα Αλμυρή τάρτα με σπανάκι και πιπεριές

Λαδώνουμε, ξαναβάζουμε 4 φύλλα με τις άκρες έξω και ένα στην μέση και πάλι. Ρίχνουμε την γέμιση από το σπανάκι, διπλώνουμε τις άκρες και τις λαδώνουμε καλά και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ρίχνουμε την άλλη μισή τριμμένη φέτα από πάνω και ψήνουμε την τάρτα μας στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει.

Τάρτα-με σπανάκι-και-φέτα- Τάρτα-με σπανάκι-και-φέτα- Τάρτα-με σπανάκι-και-φέτα-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Panagiota Kiriakou

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close