Συνταγή για την πιο εύκολη τεμπέλικη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο. Η πίτα της γιαγιάς για τεμπέλικη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο που θα σου λύσει τα χέρια. Σε πολλούς και πολλές αρέσουν οι πίτες και ειδικά οι σπανακοτυρόπιτες και οι σπανακόπιτες. Όμως το να φτιάξεις μία πίτα δεν είναι για όλους εύκολη υπόθεση και ο λόγος αφορά κυρίως το φύλλο.
- σπανακι 500 γρ.
- κρεμμυδι 3 φρέσκα
- άνηθος Περίπου μισό ματσάκι
- μαιντανος Περίπου μισό ματσάκι
- αλατι Λίγο
- πιπέρι Λίγο
- ελαιολαδο Λίγο
- φέτα 250 γρ.
Υλικά
- Γιαούρτι στραγγιστό 400 γρ.
- αυγα 4
- νερό 250 γρ.
- αλατι λίγο
- πιπέρι λίγο
- ελαιολαδο Κατά βούληση
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 και 3/4 φλιτζάνια
Για την ζύμη
Βέβαια υπάρχουν έτοιμα φύλλα στην αγορά όμως μπορεί να μην αρέσουν στην οικογένεια ή να μην τα σηκώνει η τσέπη μας. Μέσα από τις συνταγές που μοιραζόμαστε μεταξύ μας προσπαθούμε να κάνουμε την ζωή μας πιο εύκολη.
Μπορεί επίσης να σας αρέσει και η Η καλύτερη συνταγή για σπανακοτυρόπιτα με τραγανό φύλλο
Όσα πιο λίγα υλικά έχει μία συνταγή και όσο πιο απλή είναι μία συνταγή, τόσο το καλύτερο. Έτσι στο σημερινό μας άρθρο θα δούμε μαζί πως μπορούμε να φτιάξουμε μία νοστιμότατη και πολύ μαλακή σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο, παρά μόνο με ένα πολύ νόστιμο και απλό ζυμαράκι – χυλό από γιαούρτι.
Δείτε ακόμα Παραδοσιακή Σπανακόπιτα με φέτα και χειροποίητο φύλλο
Αυτή η συνταγή είναι τέλεια επιλογή για εκείνες κι εκείνους που δεν έχουν πολύ χρόνο για να μαγειρέψουν ή για τους αρχάριους και τις αρχάριες στην κουζίνα. Αξίζει να την δοκιμάσετε. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για σπανακόπιτα χωρίς φύλλο
Εκτέλεση για την γέμιση
Σε ένα μπολ βάζουμε το σπανάκι ψιλοκομμένο, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, τον άνηθο ψιλοκομμένο και τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε την φέτα θρυμματισμένη και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι. Ξεκινάμε να ανακατεύουμε την γέμιση καλά με τα χέρια για να πάνε παντού τα υλικά.
Εκτέλεση για την ζύμη
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι και τα αυγά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθούν τα αυγά μας. Στην συνέχεια προσθέτουμε το νερό και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Έπειτα προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε και πάλι με το σύρμα.
Χωρίζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις σε τρεις δόσεις. Βάζουμε την πρώτη δόση στο μείγμα μας και ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Στην συνέχεια βάζουμε την δεύτερη δόση και ανακατεύουμε και πάλι. Τελειώνουμε με την τρίτη δόση και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να πάρουμε έναν χυλό.
Στην συνέχεια παίρνουμε ένα μεγάλο ταψί και αλείφουμε τον πάτο του με ελαιόλαδο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Χύνουμε στο ταψί το 1/2 της ζύμης και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Προσθέτουμε από πάνω την γέμιση και την απλώνουμε κι αυτήν σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Στην συνέχεια προσθέτουμε στην δεύτερη δόση της ζύμης λίγο νερό και την χύνουμε και αυτή πάνω από την γέμιση σε όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε για μία ώρα περίπου στους 190 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να πάρει χρώμα. Μόλις γίνει την αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Δείτε παρακάτω αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής:
Η φωτογραφία είναι της φίλης μας Evie Evie
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες