Συνταγή για αφράτο παρφέ σοκολάτας με γκανάζ για το Πασχαλινό τραπέζι την Κυριακή του Πάσχα, χωρίς παγωτομηχανή και χωρίς να κρυσταλλώνει.
Υλικά:
- κρόκους αυγού 120 γραμμάρια
- ζαχαρη 200 γραμμάρια κρυσταλλική
- Γάλα φρέσκο 250 ml πλήρες 3,5%
- κουβερτουρα 400 γραμμάρια
- κρεμα γαλακτος 600 ml σε παχύρευστη μορφή σαν γιαούρτι
- σταγόνες σοκολάτας 2-3 κουταλιές της σούπας
Για τη γκανάζ σοκολάτας:
- κρεμα γαλακτος 100 ml
- κουβερτουρα 100 γραμμάρια
- πραλίνα 50 γραμμάρια φουντουκιού
Συνταγή για σοκολασμένο παρφέ με γκανάζ σοκολάτας για το τραπέζι την Κυριακή του Πάσχα, αφράτο και εύκολο, χωρίς παγωτομηχανή και χωρίς να κρυσταλλώνει. Ένα δροσερό επιδόρπιο μετά το φαγοπότι του Πάσχα που θα το φτιάχνετε συνέχεια.
Μετά από ένα πλούσιο και παραδοσιακό πασχαλινό τραπέζι, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να κλείσουμε τη μέρα από ένα δροσερό, σοκολατένιο επιδόρπιο. Το παγωτό παρφέ σοκολάτα συνδυάζει την πλούσια γεύση με την απαλή υφή, προσφέροντας την τέλεια ισορροπία μετά από το αρνί και τα συνοδευτικά του.
Πάστα ταψιού παρφέ σοκολάτα
Εύκολο στην παρασκευή αυτό το γλυκό είναι μια γιορτινή πινελιά που θα λατρέψουν όλοι. Αφράτο παγωτό που δεν κρυσταλλώνει και δεν “παγώνει” το στόμα σου, όπως και όλα τα παρφέ.
Δείτε την εκτέλεση για το ιδανικό γλυκό μετά το Πασχαλινό αρνί: Παγωτό παρφέ σοκολάτα παρακάτω:

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και τους κρόκους και ανακατεύουμε να διαλυθούν. Έπειτα ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε και πάλι.

Βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας το μείγμα συνεχώς. Μόλις βγάζει ατμούς το μείγμα, περίπου στα 3-4 λεπτά και ξεκινάει να πήζει ελαφρώς το αποσύρουμε από τη φωτιά. Αμέσως σουρώνουμε την κρέμα σε ένα μπολ έτσι ώστε να σταματήσει να ζεσταίνεται, για να μην καούν οι κρόκοι.
Παρφέ παγωτό με μερέντα και γεμιστά μπισκότα
Έχουμε λιώσει την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και ξεκινάμε να την ενσωματώνουμε με την κρέμα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ.

Μόλις κρυώσει η σοκολατένια κρέμα την ενσωματώνουμε με την χτυπημένη κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, πασπαλίζουμε με επιπλέον σταγόνες σοκολάτας και το βάζουμε στην κατάψυξη για 4-5 ώρες.
Φτιάχνουμε την γκανάζ σοκολάτας λιώνοντας την κουβερτούρα στη ζεστή κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε και την πραλίνα φουντουκιού και ανακατεύουμε. Απλώνουμε την γκανάζ πάνω από το παρφέ και σερίβουμε.

Οι φωτογραφίες είναι της φίλης μας Λένα Χριστοπούλου
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr