Το λεμονάτο της αρχάριας: Μοσχάρι λεμονάτο με χυλωμένη σάλτσα από απλά υλικά

Συνταγή για παραδοσιακό μοσχάρι λεμονάτο με πεντανόστιμη αρωματική σάλτσα. Το αγαπημένο μας φαγητό, τώρα με τα πιο απλά υλικά και την πιο εύκολη εκτέλεση. Δείτε πως να πετύχετε την χυλωμένη σάλτσα λεμονιού για το μοσχάρι σας, και φτιάξτε το φαγητό αυτό στο επόμενο οικογενειακό τραπέζι σας! Ειδικά τα παιδιά θα ξετρελαθούν.

Δείτε επίσης Συνταγή για Μοσχαρί κοκκινιστό με μελιτζάνες και λαχανικά στην γάστρα

Εκτέλεση για μοσχάρι λεμονάτο:

Σε κατσαρόλα σε ελαιόλαδο σωτάρουμε το μοσχάρι κομμένο σε μερίδες. Μόλις ροδίσει από τη μια μεριά το γυρνάμε και από την άλλη και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο σε φετάκια.

Μόλις γυαλίσει το κρεμμύδι, μετά από 2-3 λεπτά δηλαδή, σβήνουμε με το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και το δαφνόφυλλο. Σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά το μοσχάρι, μία με μιάμιση ώρα, αναλόγως.

Όταν το μοσχάρι είναι έτοιμο αφαιρούμε το δαφνόφυλλο. Σε μισό φλιτζάνι κρύο νερό διαλύουμε το κορν φλάουρ και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις μέχρι να δούμε τη σάλτσα να αρχίσει να πήζει. Τότε σβήνουμε τη φωτιά και αποσύρουμε το φαγητό από το μάτι.

Σερβίρουμε με ένα ωραίο πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές ή πουρέ πατάτας!

Καλή όρεξη

μοσχάρι λεμονάτο

Συνταγή από greekcookingbykaterina.com

Επιμέλεια συνταγής Daddy cool team

Close