Συνταγή για παραδοσιακό στιφάδο με μοσχάρι, σκέτο λουκούμι για το μεσημεριανό μας με όλα τα μυστικά του.

Υλικά:

Μοσχαράκι στιφάδο με ολόκληρα κρεμμύδια και μελωμένη σάλτσα ντομάτας με όλα τα μυστικά του για σίγουρη επιτυχία. Το πιο νόστιμο φαγητό για το μεσημεριανό όλης της οικογένειας με ένα από τα πιο ποιοτικά κρέατα της αγοράς. Η Σούλα Λεβέντη μοιράζεται μαζί μας την δική της συνταγή για το πιο πετυχημένο στιφάδο.

Μπορείς να φτιάξεις στιφάδο με πολλά είδη κρέατος αλλά σαν το μοσχάρι δεν έχει. Είναι από τα πιο υγιεινά και ταιριάζει πολύ με το κρεμμύδι. Σήμερα θα δοκιμάσουμε παραδοσιακό στιφάδο με μοσχάρι και μπαχαρικά για ένα μεσημεριανό σκέτο λουκούμι για όλη την οικογένεια. Τέλεια ιδέα και για το Κυριακάτικο τραπέζι.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την παραδοσιακή συνταγή για μοσχαράκι στιφάδο:

Παραδοσιακή συνταγή για μοσχάρι στιφάδο

Εκτέλεση βήμα προς βήμα

Βράζουμε το μοσχάρι και το ξαφρίζουμε. Όταν μαλακώσει, το κρατάμε στην άκρη μαζί με λίγο από το ζουμί του. Σε φαρδιά κατσαρόλα κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες και το σοτάρουμε με ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει και να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά (μπαχάρι, κανέλα, δάφνη, κόκκους πιπεριού, γαρύφαλλο) και τα αφήνουμε λίγο να βγάλουν τα αρώματά τους.

Ρίχνουμε το κρέας και το σοτάρουμε ελαφρά με τα κρεμμύδια. Σβήνουμε με λίγο ξύδι και στη συνέχεια με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε λίγο από το ζωμό του μοσχαριού, τις ντομάτες, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μείνει το φαγητό με το λαδάκι του. Σας άρεσε αυτή η συνταγή; Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια.

Παραδοσιακή συνταγή για μοσχάρι στιφάδο

Άλλες συνταγές για στιφάδο που θα λατρέψεις:

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr