Συνταγή για εύκολο και μαμαδίστικο μεσημεριανό με αφράτα κεφτεδάκια και χοντρό κουσκούς. Το εναλλακτικό γιουβέτσι με κεφτεδάκια και κουσκούς.
Υλικά:
- κιμάς ανάμεικτος 400 γραμμάρια
- κρεμμυδι 1 ξερό
- αυγα 1
- ψωμι του τοστ 2 φέτες μουλιασμένες
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- ρίγανη Κατά βούληση
- μπαχάρι 1 πρέζα τριμμένο
- ελαιολαδο 2-3 κουταλιές της σούπας
- μαιντανος 1 κουταλιά της σούπας
Για τη σάλτσα:
- ντοματα 1 τριμμένη
- σάλτσα ντομάτας 1 κονσέρβα κονκασέ
- ντοματίνια 3-4
Για το κουσκούς:
Συνταγή για εύκολο και μαμαδίστικο μεσημεριανό με κεφτεδάκια και κουσκούς που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως εναλλακτικό γιουβέτσι.H Ιδανική ιδέα και για το lunchbox του παιδιού. Είναι ένα πολύ νόστιμο και αρωματικό φαγητό, που φτιάχνεται με αγνά υλικά και θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.
Κεφτεδάκια με λαχανικά στη γάστρα
Οι πιο νόστιμες γεύσεις κρύβονται στις απλές εκτελέσεις. Γι’ αυτό σήμερα σας δείχνουμε ένα comfort φαγητό, που το επιλέγουμε κάθε φορά που δεν… ξέρουμε τί να μαγειρέψουμε πάλι σήμερα. Αφράτα κεφτεδάκια με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας και χοντρό κουσκούς. Τόσο νόστιμο όσο φαντάζεστε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα κεφτεδάκια κοκκινιστά με χοντρό κουσκούς:

Εκτέλεση
Ζυμώνουμε σε μία λεκάνη τον κιμά, το αυγό, το ψωμί του τοστ μουλιασμένο και καλά στραγγισμένο, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το μπαχάρι, το ελαιόλαδο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά σκεπασμένη.
Έπειτα πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας, τα αλευρώνουμε σε ένα αλουμινόχαρτο με αλεύρι για όλες τις χρήσεις και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν. Στο ίδιο τηγάνι που τηγανίσαμε τα κεφτεδάκια προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τη σάλτσα κονκασέ και ανακατεύουμε και συμπληρώνουμε ελαιόλαδο αν χρειάζεται.
Γιουβέτσι με γεμιστά κεφτεδάκια φέτας
Προσθέτουμε το κουσκούς και το νερό. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και τα κεφτεδάκια. Ανακατεύουμε λίγο και σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε για 5 λεπτά να τραβήξει. Μεταφέρουμε το φαγητό σε γάστρα για γιουβέτσι ή οποιοδήποτε σκεύος με καπάκι. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, σκεπάζουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά περίπου.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Ελινα Σκλαβου
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr