Το σπαγγέτι της Μεγάλης Εβδομάδας: Pasta Portobello

Το σπαγγέτι της Μεγάλης Εβδομάδας: Pasta Portobello

Συνταγή για μακαρονάδα με σπαγγέτι και νηστίσιμη σάλτσα ντομάτας με μανιτάρια Portobello για την νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας.

Υλικά:

Για τη σάλτσα :

Συνταγή για νηστίσιμη μακαρονάδα με σπαγγέτι και νόστιμη σάλτσα ντομάτας με μανιτάρια Portobello. Το Pasta Portobello είναι ένα ιδανικό πιάτο για τη νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας, έτσι ώστε να μη στερηθούμε τη νοστιμιά ακόμη και σε αυτές τις μέρες κατάνυξης.

Η Μεγάλη Εβδομάδα είναι μια περίοδος που γεμίζει τη ζωή μας με κατάνυξη, αλλά και με γεύσεις που μας φέρνουν πιο κοντά στις παραδόσεις της οικογένειας και του τόπου μας. Στη διάρκεια αυτής της σημαντικής εβδομάδας, το Pasta Portobello είναι το τέλειο πιάτο για να συνδυάσει την νηστεία με την απόλαυση.

Με μακαρόνια al dente που συνοδεύονται από μια μοναδική σάλτσα μανιταριών Portobello, ελαφριά, αλλά γεμάτη γεύση, το πιάτο αυτό είναι ιδανικό για όσους αναζητούν κάτι διαφορετικό και ταυτόχρονα συμβατό με τις γαστρονομικές απαιτήσεις της Μεγάλης Εβδομάδας.

Η μακαρονάδα της Σαρακοστής: Σουπιές με μακαρόνια

Η φυσική γλυκύτητα των μανιταριών και οι νότες των φρέσκων βότανων δημιουργούν έναν ιδανικό συνδυασμό που ενώνει την παράδοση με τη σύγχρονη κουζίνα.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το σπαγγέτι της Μεγάλης Εβδομάδας: Pasta Portobello:

Το σπαγγέτι της Μεγάλης Εβδομάδας: Pasta Portobello

Εκτέλεση

Αρχικά βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε αλατισμένο νερό. Τα σουρώνουμε και τους ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Τα ανακατεύουμε και τα βάζουμε στην άκρη. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει.

Μόλις κάψει προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Επίσης προσθέτουμε τα λευκά μανιτάρια σε φέτες και σοτάρουμε. Μόλις σοταριστούν σβήνουμε με κρασί και περιμένουμε λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. 

Το φαγητό της Παρασκευής: Vegan μακαρονάδα με μελιτζάνες

Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας και συμπληρώνουμε με λίγο νεράκι από τα μακαρόνια που έβρασαν. Σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Το σπαγγέτι της Μεγάλης Εβδομάδας: Pasta Portobello

Η συνταγή είναι της φίλης μας Voula Damala

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr