Συνταγή για τούρτα με καλοκαιρινό σχέδιο καρπούζι και γέμιση από κέικ και αφράτη σαντιγί. Μία παιχνιδιάρικη τούρτα για τα γενέθλια μικρών και μεγάλων!
Υλικά:
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 350 γραμμάρια
- αυγα 3
- μαργαρίνη 200 γραμμάρια
- χρώμα ζαχαροπλαστικής 15 σταγόνες κόκκινο
- Γάλα φρέσκο 1/2 φλιτζάνι
- ζαχαρη 1μιση φλιτζάνι
- εκχυλισμα βανίλιας 1 κουταλάκι του γλυκού
Για τα κουκούτσια:
- σταγόνες σοκολάτας 1 φλιτζάνι
Για τη κρέμα:
- μόρφατ 1 κουτί καλά παγωμένο
- τυρί κρέμα 100 γραμμάρια
- ζάχαρη άχνη 2 φλιτζάνια
- εκχυλισμα βανίλιας 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- χρώμα ζαχαροπλαστικής 1 κουταλάκι του γλυκού περίπου κόκκινο
Για την επικάλυψη:
- ζαχαροπαστα 1
- χρώμα ζαχαροπλαστικής 1 συσκευασία πράσινο σκούρο
- χρώμα ζαχαροπλαστικής 1 λαχανί
Πλησιάζουν τα γενέθλια του παιδιού και θέλετε να του κάνετε ένα καλοκαιρινό θεματικό πάρτι; Τότε αυτή η τούρτα καρπούζι είναι για εσάς. Με γέμιση από κέικ και κρέμα και ζαχαρόπαστα είναι μία τέλεια πρόταση που θα ενθουσιάσει τους μικρούς σας φίλους αλλά και θα εντυπωσιάσει τους γονείς. Είναι πιο εύκολη από όσο φαίνεται και σε γεύση σκίζει!
Το καρπούζι είναι το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο των παιδιών οπότε αν θέλετε να ετοιμάσετε ένα θεματικό πάρτι για το Καλοκαίρι με αφορμή τα γενέθλιά τους, η τούρτα καρπούζι πρέπει να μπει στο μενού. Με ζαχαρόπαστα και γεμισμένη με αφράτη κρέμα και κέικ από το κλασικό της φαρίνα, αυτή η τούρτα θα γίνει η ευφάνταστη πρόταση που θα ζήλευε και το καλύτερο ζαχαροπλαστείο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη τούρτα καρπούζι με ζαχαρόπαστα:

Εκτέλεση για το κέικ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το φρέσκο γάλα με το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Ετοιμάζουμε το κέικ χτυπώντας καλά τη μαργαρίνη με την ζάχαρη. Βάζουμε το μείγμα με το χρώμα ζαχαροπλαστικής και χτυπάμε. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και βάζουμε και το εκχύλισμα βανίλιας.

Χτυπάμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στο τέλος βάζουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία καλά λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε για 35-44 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει. Αφού γίνει το αφήνουμε να κρυώσει και το χωρίζουμε σε ίσους πάτους.
Εκτέλεση για τη κρέμα
Χτυπάμε καλά το παγωμένο μόρφατ για 5 λεπτά να αφρατέψει. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Βάζουμε και την ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα το ανακατεύουμε με το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, κάνοντας απαλές, κυκλικές κινήσεις.

Απλώνουμε λίγη κρέμα πάνω από τον πρώτο πάτο κέικ και πασπαλίζουμε με σταγόνες σοκολάτας. Από πάνω βάζουμε το δεύτερο κομμάτι κέικ και πασπαλίζουμε με επιπλέον σταγόνες σοκολάτας. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το κέικ και κλείνουμε με τη κρέμα. Με ένα μαχαίρι κόβουμε ό,τι εξέχει για να δώσουμε χρώμα και απλώνουμε ότι κρέμα έμεινα από πάνω, σε όλη την επιφάνεια.
Εκτέλεση για τη ζαχαρόπαστα
Ανακατεύουμε την ζαχαρόπαστα με το λαχανί χρώμα ζαχαροπλαστικής μέχρι η ζαχαρόπαστα να αποκτήσει ομοιόμορφο χρώμα. Την απλώνουμε από πάνω. Με το πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής κάνουμε νερά πάνω από την ζαχαρόπαστα αφήνοντάς το να στάξει. Μόλις η τούρτα παγώσει καλά είναι έτοιμη.

Η φωτογραφία της συνταγής είναι της φίλης μας Mina Papa
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr