Τσουρέκι γεμιστό με κρέμα κάστανο και επικάλυψη λευκή και μαύρη σοκολάτα!

Τσουρέκι γεμιστό με κρέμα κάστανο και επικάλυψη λευκή και μαύρη σοκολάτα!Γιατί σαν τα σπιτικά τσουρέκια…, δεν υπαρχούν!!

ΚΡΕΜΑ ΚΑΣΤΑΝΟΥ
Βάζουμε τα καστανα βρασμενα για μισή ώρα σε αλατισμένο νερό
Τα βγαζουμε λιγα λιγα γιατι οταν κρυωσουν δυσκολα καθαριζοντε.
Βραζουμε το νερο με την ζαχαρη για 10 λεπτα. Περνουμε τα 3/4 του σιροπιου τα βαζουμε στο μπλεντερ μαζι με τα καστανα να λιωσουν τελειωϛ. Ριχνουμε τον πολτο στην κατσαρολα με το 1/3 σιροπι που εχει μεινει και ανακατευουμε. Βραζουμε σε χαμηλη φωτια 30 λεπτα περιπου. Ανακατευουμε συνεχεια γιατι μπορει να πιασει.Αφηνουμε να κρυωσει.

Εκτέλεση

Αφηνουμε τη ζυμη να φουσκωσει 2-3 ωρεϛ στο φουρνο Αναβω στουϛ 50 βαθμουϛ και οταν σβησει το λαμπακι σβηνω το φουρνο.
Χωριζω τη ζυμη σε 3 ισα μερη. Παταω με τον πλαστη να γινει παραλληλογραμο ριχνω στην επιφανεια κρεμα καστανο και ρολαρω να γινει ενα κορδονι.

Το στριβω κοτσιδα και βαζω παλι στο φουρνο να φουσκωσει για 30 λεπτα. Αλοιφω με ενα κροκο αραιωμενο με λιγο νερο και ψηνω στουϛ 180 βαθμουϛ για 25-30 λεπτα. Ο φουρνοϛ πρεπει να ειναι καλα προθερμασμενοϛ!!!

Βαζω τα τσουρεκι σε μια σχαρα να κρυωσουν με λαδοκολα κατω απο τη σχαρα για να μαζεψουμε τη σοκολατα.
Λιωνουμε 300 γρ σοκολατα λευκη και 300 γρ σοκολατα μαυρη και ριχνουμε πανω απο τα τσουρεκια. Καλη επιτυχια!!!

τσουρεκι_με_καστανo-

 

Από τη φίλη της κλειστής μας ομάδας, Σταυρούλα Κάιτατζη

Close