Υλικά:
- Γάλα φρέσκο 1 ποτήρι χλιαρό
- καλαμποκέλαιο 1 ποτήρι
- ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- ασπραδια 1
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 5 κούπες
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
Για τη γέμιση:
- φέτα 400 γραμμάρια περίπου
Για το άλειμμα:
- κρόκους αυγού 1-2
- Γάλα φρέσκο 1-2 κουταλιές της σούπας
Για το πασπάλισμα:
- σουσαμι Κατά βούληση
Συνταγή για τυροπιτάκια με σουσάμι, με μία ζύμη σκέτο αφρό με ασπράδι και μαγιά. Χωρίς κρόκο που την κάνει ελαφριά σαν πούπουλο. Η πιο πετυχημένη ζύμη για πιτάκια που μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε με όλες τις αλμυρές γεμίσεις.
Τυροπιτάκια χωρίς φύλλο με πάριζα
Αφράτα τυροπιτάκια με αφράτη ζύμη με ασπράδι για το ταπεράκι της παραλία, το παιδικό πάρτι, το σχολικό κολατσιό, το κολατσιό στη δουλειά και γενικά για τις λιγούρες μας. Άμα δοκιμάσετε αυτά τα τυροπιτάκια δε θα τα αλλάζετε με καμία άλλη συνταγή.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα τυροπιτάκια με ασπράδι:

Εκτέλεση για τα τυροπιτάκια με ασπράδι
Αρχικά σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό γάλα, το καλαμποκέλαιο, τη ζάχαρη, το αλάτι, το ασπράδι αυγού και τη ξερή μαγιά και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε καλά.
Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε για περίπου 1 ώρα να φουσκώσει σε ζεστό μέρος. Έπειτα την χωρίζουμε σε δύο μπάλες και κόβουμε τη κάθε μπάλα σε τριγωνάκια, σαν να κόβουμε πίτσα. Θρυμματίζουμε με τα χέρια τη φέτα και γεμίζουμε κάθε άκρη στο τριγωνάκι με φέτα και ρολάρουμε.
Τυροπιτάκια νηστίσιμα χωρίς μαγιά
Αφήνουμε τα τυροπιτάκια να φουσκώσουν για λίγο ακόμη σε ένα ταψί με λαδόκολλα και έπειτα το αλείφουμε με τους κρόκους και το νερό. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσουν καλά.

Δείτε όλες τις φανταστικές συνταγές της Μένιας Στεφοπούλου στην τέλεια ομάδα της Μπουκιά και Μένια
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr